Ahmet Akgiray kim?

İçindekiler:

  1. Ahmet Akgiray kim?
  2. Prof Dr Vedat Akgiray kimdir?
  3. Vedat Akgiray nerede?
  4. Akgiray Ailesi Kimdir?

Ahmet Akgiray kim?

Ahmet Vedat Akgiray (d. 1958, İstanbul), Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Sırasıyla; Kadıköy Maarif Koleji, Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesinde öğrenim gördükten sonra yüksek lisans ve doktora için Amerika Birleşik Devletlerine gitmiş, burada Syracuse Üniversitesinde öğrenimine devam etmiştir.

Prof Dr Vedat Akgiray kimdir?

Ahmet Vedat Akgiray (d. 1958, İstanbul), Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. ... Daha sonra sırasıyla, Finans Mühendisliği bölümü Anabilim Dalı Başkanı, İşletme Bölümü Başkanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Sermaye Piyasası Kuruluna Başkan olarak atanmıştır.

Vedat Akgiray nerede?

Akgiray, 2012 Aralığında bu görevinden ayrılmıştır. 5 yıllık görev süresi dolmadan kanunla bu görevden ayrılan tek isimdir. Halen Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Akgiray Ailesi Kimdir?

Dünya Harbinin felaketlerinin ardından 10 nüfuslu ailesi ile birlikte 1927 yılında İstanbul'a göçetmiş bir ailenin çocuğu. ... Fatma Behice Akgiray'ın çocukları olan Prof.Dr Ahmet Vedat Akgiray ve diğer oğlu Murat Akgiray 1989 yılın'da da Türkiye'nin ilk Teknoloji perakendecisi olan Bimeks'i kurmuştur.