Gezi yazısı hangi döneme aittir?

İçindekiler:

  1. Gezi yazısı hangi döneme aittir?
  2. Anı ile hikaye arasındaki fark nedir?
  3. Günce yazısı nedir?
  4. 2 sınıf günlük nedir?

Gezi yazısı hangi döneme aittir?

Dünya edebiyat tarihindeki ilk gezi yazısı Priskos (MS 5.yüzyıl)adlı Bizanslı bir gezginle Zemarchos (MS 6.yüzyıl) adlı Kilikyalı bir gezgin yazmıştır. Sefername adlı gezi yazısında İranlı şair ve din bilgini Nasır Hüsrev, Mısır seyahatini anlatmıştır. Bu seyahat 1045-1052 yılları arasında gerçekleşmiştir.

Anı ile hikaye arasındaki fark nedir?

Açıklama:hikaye olmuş ya da olabilecek şeydir anı ise kesin yaşanmış şeydir anı 1. tekil ya da 1. çoğul yani ben ve biz gibi yazılır . Hikaye isen genel olarak 3. tekil ya da 3. çoğul yani o ve onlar kullanılır. Hikayede de biz ve ben kullanabilir fakat anı da sadece ben ve biz ifadeleri kullanılır.

Günce yazısı nedir?

Günlük (Günce) Yazı Türü Özellikleri, Temsilcileri. Bir kimsenin günlük yaşamından edindiği izlenimleri, bu izlenimlerin yarattığı duygu ve düşünceleri, tarih belirterek, günü gününe anlattığı yazılara günlük (günce) denir. Günlük, kişinin içini dökme gereksiniminden doğmuştur, denilebilir.

2 sınıf günlük nedir?

Günlük, günü gününe yazılan yazı türüdür. Anı ise olayların üstünden belli bir süre geçildikten sonra önemli olan olayın yazıldığı yazı türüdür. Günlükte önemli önemsiz her olaya rastlanabilir. Anı da ise olaylar arasındaki önemli olay seçilir ve o olay yazılır.