Susam yağı cilde ne faydası var?

İçindekiler:

  1. Susam yağı cilde ne faydası var?
  2. Susam yağı cilde sürülür mü?
  3. Susam yağı cilde zarar verir mi?
  4. Göz çevresine hangi yağlar sürülür?

Susam yağı cilde ne faydası var?

Kuru ciltleri yumuşatma ve besleme konusunda da çok etkili olan susam yağı cildi sıkılaştırır, içeriğindeki antioksidanlar vasıtasıyla cildi temizler, toksinlerden arır ve besler. Susam yağı, ciltteki sivilce oluşumunu da önceden önler. Susam yağını tüm cildiniz için kullanabilirsiniz.

Susam yağı cilde sürülür mü?

Evet, cilde sürülür. Cildin esnekliğini artıran bitkisel yağ yaşlanma etkilerini geciktirir ve cildin daha elastik bir yapıya sahip olmasını sağlar. Ciltteki kırışıklıkların azaltılmasında önemli rol oynayan susam yağı ciltteki toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Susam yağı cilde zarar verir mi?

Düzenli olarak kullanıldığında çatlak görünümünü ciddi bir şekilde azaltıyor. Tüm bunlara ek olarak susam yağı cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyor. Sivilce ve akne oluşumunun da önüne geçen susam yağı, gözeneklerin sıkılaşmasında da vücuda destek oluyor.

Göz çevresine hangi yağlar sürülür?

Özellikle gözaltı koyuluklarında tercih edilecek papatya yağı düzenli bir kullanımla genç bir cildi destekleyecektir. Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır.