Sosyolojik düşünmek ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sosyolojik düşünmek ne işe yarar?
  2. Genel Sosyoloji ve Metodoloji Nedir?
  3. Uygulamalı sosyoloji nedir?
  4. Sosyoloji yüksek lisansı ne işe yarar?
  5. Sosyoloji bölümü mezunları ne iş yapar?

Sosyolojik düşünmek ne işe yarar?

Öz. Sosyoloji disiplininin sağlamış olduğu bir tutum olarak sosyolojik düşünme, insanların bir zihinsel faaliyet oluşturma ve bunu geliştirme çabasıdır. Bu zihinsel faaliyet ise şüphesiz, toplumsal olay ve olguların bağlı oldukları kurallar bütününe ilişkin bir faaliyettir.

Genel Sosyoloji ve Metodoloji Nedir?

Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı, sosyolojide ortaya çıkan tanım ve kuramları kendi toplumumuzun tarihi açısından ele alıp tartışmaktadır. Bu anabilim dalı sosyolojinin temelini oluşturan toplumsal teori ve yöntem alanlarında çalışmalar yapan uzmanlık alanıdır.

Uygulamalı sosyoloji nedir?

Uygulamalı Sosyoloji Yüksek Lisans Programı toplumsal olguları analiz etme ve açıklamada teori ve pratiği bir arada yürüterek öğrencileri bu konuda uzmanlaştırmayı böylelikle toplumda ve özellikle iş dünyasında ihtiyaç duyulan yetkin araştırmacıları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Sosyoloji yüksek lisansı ne işe yarar?

Programın temel hedefi öğrencilerin sosyoloji ile diğer sosyal bilim dalları arasındaki bağlantıları derinlikli bir şekilde öğrenmeleri ve bunlar arasındaki etkileşimleri uygulamaya yönelik beceriler eşliğinde geliştirmektir.

Sosyoloji bölümü mezunları ne iş yapar?

Sosyoloji (Türkçe) Bölümünden mezun olan öğrenciler sosyolog olarak, kamuda ve özel sektördeki pek çok alanda çalışma imkânı yakalar. Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir.