Rejyonel anestezi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Rejyonel anestezi nasıl yapılır?
  2. Sedasyonun riski var mı?
  3. Sedasyon ne kadar?
  4. Anestezinin etkisi ne zaman geçer?
  5. Epidural anestezinin yan etkileri nelerdir?
  6. Genel anestezi sonrası ne zaman yemek yenir?
  7. Ameliyatta solunum nasıl sağlanır?
  8. Ameliyatta hasta neden entübe edilir?
  9. Ameliyat sonrası hasta neden uyutulur?
  10. Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi nedir?

Rejyonel anestezi nasıl yapılır?

Rejyonel intravenöz anestezi (RĐVA)(Bier bloğu), Ekstremitelerde , dolaşan kanın bandaj uygulaması ile boşaltılmasından sonra proksimale konan turnike sistemik arteryel basıncın üzerinde bir basınçla şişirilir. Bu ekstremitedeki vene uygun miktarlarda lokal anestezik ilaç verilir.

Sedasyonun riski var mı?

Genel anesteziden farklı olarak sedasyonda hasta solunumu makineye bağlı olmadan, normal şekilde devam etmektedir. Bu nedenle sedasyonun neredeyse hiç riski bulunmuyor. Sadece kalp rahatsızlığı gibi bazı sağlık problemleri yaşayan hastalardan tetkikler istenerek, uygun olması durumunda işlem uygulanabiliyor.

Sedasyon ne kadar?

Sedasyon ağrı duyusunu ortadan kaldırmadığından tedaviler lokal anestezi ile desteklenerek yapılır. İşlem genellikle 1-1.

Anestezinin etkisi ne zaman geçer?

Şu zamanda anestezi ilacı almış bir birey hemen günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. İlacın vücuttan tamamen moleküler yapıda atılması ise 3 hafta kadar süren kısa bir zamanı oluşturmaktadır. Kişinin günlük yaşantısını çok fazla etkilememektedir.

Epidural anestezinin yan etkileri nelerdir?

Epidural doğumun dezavantajları ve istenmeyen yan etkileri var mıdır?

  • %1'den düşük olasılıkla baş ağrısı ve sırt ağrısı,
  • Verilen ilaçlara bağlı olarak bacaklarda geçici güçsüzlük,
  • Bebek kalp atımlarında yavaşlama,
  • Sinirlere zarar verilmesi ve enfeksiyon riski oldukça nadirdir.

Genel anestezi sonrası ne zaman yemek yenir?

Anesteziden önce mutlaka aç olmak gerekir. Eğer başka şekilde önerilmediyse gece yarısından sonra veya ameliyattan en az 6 saat öncesinden itibaren yemek yememeli, içecek içilmemeli, sigara veya tütün benzeri maddeler kullanılmamalıdır.

Ameliyatta solunum nasıl sağlanır?

Hastanın bilinci ve solunumu kaybolduktan sonra, hayati fonksiyonların sürdürülmesi için anestezi makinası ile hasta yapay olarak solutulur. Bu makine yardımı ile hastaya oksijen ve anestezinin devamını sağlayan uyutucu gazlar verilir. Solunumun sağlanması için hastanın ağzından nefes borusuna bir tüp yerleştirilir.

Ameliyatta hasta neden entübe edilir?

Çoğu ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir. Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir.

Ameliyat sonrası hasta neden uyutulur?

Suni komanın uygulanmasındaki amaç doğal olarak hastayı korumaktır. Beyin hasar gördüğü zaman metabolizmada ciddi değişiklikler olur. Hastanın uyutulması ise beynin farklı bölgeleri tarafından ihtiyaç duyulan enerji miktarını azaltarak iyileşme sürecine yardımcı olur.

Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi nedir?

Bu ünitelerde anestezi uzmanı, cerrah, dahili birimler ile laboratuar brimleri birbirleri ile koordineli çalışmaktadır.Gereğinde başka dallardan konsültan amaçlı yararlanım da olur.Ünite olarak en az 6 – 8 yataklı servislerdir. Buralarda hizmet uzman hekimlerce, 24 saat kesintisiz verilir.