Yoğurt maskesinin faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yoğurt maskesinin faydaları nelerdir?
  2. Sade yoğurt nedir?
  3. Yoğurt limon maskesi kaç dakika bekletilir?
  4. Kararmış yüz nasıl beyazlar?
  5. Sade yoğurt nasıl yapılır?

Yoğurt maskesinin faydaları nelerdir?

Yoğurt maskesinin faydaları İçinde B12 vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor, cildi nemlendirip serbest radikallerin verdiği zararlardan koruyor. Cildin rengini açıyor, cilt lekelerine çare oluyor. Kuru ciltlerin beslenmesine yardımcı oluyor, cildin genç görünmesini sağlıyor.

Sade yoğurt nedir?

Yoğurt standardize edilmiş süte starter kültür karıştırılmasıyla elde edilen yarı katı fermente bir gıdadır. Yüksek kalsiyum oranı, riboflavin, protein, fosfor, A vitamini, vitamin B1 (tiamin), Vitain B12 (Riboflavin) ve Vitamin B6 içermesi nedeniyle dünyada tüketimi en yaygın ve besleyici gıda maddelerindendir.

Yoğurt limon maskesi kaç dakika bekletilir?

Yoğurt, limon suyu bal ve sütü iyice karıştırın. Karışımı cildinize iyice yedirin. Maskeyi yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından ılık su ile durulayın.

Kararmış yüz nasıl beyazlar?

1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Sade yoğurt nasıl yapılır?

Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup, pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki sütün içine döküyoruz, sütten kaba biraz alıp, boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar tekrarlıyoruz. Tenceredeki sütün güzelce karışmasını sağlıyoruz ki her yanı mayalansın.