Yulaf ezmesi tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Yulaf ezmesi tehlikeli mi?
  2. Yulaf ezmesi at yemi midir?
  3. Yulaf sağlıksız mı?
  4. Atlara neden yulaf verilir?

Yulaf ezmesi tehlikeli mi?

Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.

Yulaf ezmesi at yemi midir?

Karatay, "İşlem görmemiş tahıllar insan için faydalıdır. Ama işlem görmüşlerin faydadan çok zararı vardır" dedi. Yulafın at yemi olduğunu ifade eden ve işlem görmemiş yulafı bulmanın mümkün olmadığını belirten Prof. Karatay şöyle devam etti: "Endüstriyel işlem görmüş tahıllar tehlikelidir.

Yulaf sağlıksız mı?

Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.

Atlara neden yulaf verilir?

Bütün gıdaların içerisinde yulaf atlara verilen en iyi besindir. İnsan için et nasıl vazgeçilmez bir besin kaynağı ise atlar içinde yulaf öyledir. Yulaf gerekli bütün besin maddelerini en uygun karışımla bünyesinde saklar. İyi bir kas yapıcıdır.