Ruhlar dünyaya gelir mi?

İçindekiler:

  1. Ruhlar dünyaya gelir mi?
  2. Olen kişinin ruhu nereye gider?
  3. Ruhlar insanlarla iletişim kurabilir mi?
  4. Ölen kişi ruhu sevdiklerini görür mü?

Ruhlar dünyaya gelir mi?

Mümin ruhlar nimet içinde oldukları için ve ruhları serbest oldukları için serbest dolaşabilirler. Ancak kafirlerin ruhları ve günahları fazla olan müminlerin ruhları azabla meşguldurlar. Ölülere Kur'an okunduğu zaman veya normal zamanlarda eve gelmeleri mümkün olabilir.

Olen kişinin ruhu nereye gider?

Vücuttan alınan ruh melekler tarafından teslim alınır. Kişi iyi bir insansa ruhunu 'rahmet melekleri' teslim alırlar. Onu semanın en üst noktalarına doğru götürürler. Ölen kişi kötü bir insansa 'azap melekleri' onu teslim alırlar ve yerin alt tabakalarına doğru taşırlar.

Ruhlar insanlarla iletişim kurabilir mi?

Ruhlar iki kısımdır: Azapta (tutuklu) olan ruhlar, nimette (serbest) olan ruhlar. ... Azapta olan ruhlar, birbirleriyle görüşmeye fırsat bulamazlar. Serbest olan ruhlar ise birbirleriyle buluşup konuşurlar. Her ruh, amelde kendisinin dengi, kendi derecesinde olan arkadaşıyla beraber olur.

Ölen kişi ruhu sevdiklerini görür mü?

İbn-i Ebi Dünya, Amr bin Dinar'dan rivayet ettiğine göre: “Her ölen kendisinden sonra ailesinde olacağı her şeyi bilir. Onlar onu yıkarken, kefenlerken o hep onlara bakıyor.” demiştir.