Avukat sanığa soru sorabilir mi?

İçindekiler:

  1. Avukat sanığa soru sorabilir mi?
  2. Duruşmada hakim ne sorar?
  3. Sanığın yokluğunda karar verilebilir mi?
  4. Karar duruşması ne kadar sürer?
  5. Ağır Ceza Mahkemesi en az kaç yıl ceza verir?
  6. Asliye Ceza Mahkemesi en fazla kaç yıl ceza verir?
  7. Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?
  8. Dava kağıdı kaç günde gelir?
  9. Mahkeme celbi kaç günde gelir?
  10. Mahkeme tebligatı alınmazsa ne olur?
  11. Tebligat muhtardan alınmazsa ne olur?
  12. 21 2 tebligat ne demek?

Avukat sanığa soru sorabilir mi?

MADDE 201 - (1) Cumhuriyet savcısı, müdafi veya vekil sıfatıyla duruşmaya katılan avukat; sanığa, katılana, tanıklara, bilirkişilere ve duruşmaya çağrılmış diğer kişilere, duruşma disiplinine uygun olarak doğrudan soru yöneltebilirler. Sanık ve katılan da mahkeme başkanı veya hâkim aracılığı ile soru yöneltebilir.

Duruşmada hakim ne sorar?

Hakim tanığa öncelikle “anlattırıcı soru” sorar. Sonra çapraz sorgu yapar. Yani hakim hem anlattırır hem de verilen cevapları denetler. Daha sonra tanığı getiren kişiye teslim eder.

Sanığın yokluğunda karar verilebilir mi?

Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 193 Kanunun ayrık tuttuğu hâller saklı kalmak üzere, hazır bulunmayan sanık hakkında duruşma yapılmaz. Gelmemesinin geçerli nedeni olmayan sanığın zorla getirilmesine karar verilir. Madde metninden de görüleceği üzere hazır olmayan sanık hakkında duruşma yapılamayacaktır.

Karar duruşması ne kadar sürer?

Duruşma Ne Kadar Sürer? Duruşma, davanın özelliğine göre 5 dakika da sürebilir 12 saat de sürebilir. Ancak, ortalama 2 tanık, 2 sanık ve 2 müştekinin dinleneceği bir duruşma en az 1 saat sürer.

Ağır Ceza Mahkemesi en az kaç yıl ceza verir?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve on yıldan fazla hapis cezalarını gerektiren, yani üst sınırı 10 yıldan fazla olan tüm suçlara ilişkin davalara bakma görevi ağır ceza mahkemesine aittir (5235 Sayılı Kanun md.

Asliye Ceza Mahkemesi en fazla kaç yıl ceza verir?

Görevli mahkemenin belirlenmesi konusunda birçok istisna olmasına rağmen temel kriter şudur: 10 yıl veya daha az hapis cezası gerektiren dava ve işlere asliye ceza mahkemesi bakmakla görevlidir (5235 Sayılı Kanun md. 12). 10 yıldan fazla hapis cezası gerektiren dava ve işlere de ağır ceza mahkemesi bakmakla görevlidir.

Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?

İki haftayı bulmaz. Ortalama bir hafta içinde elinize ulaşır.

Dava kağıdı kaç günde gelir?

Tebligatı gönderiş şeklinize bağlı. ALOPOst ile bir günde, APS ile en geç iki günde ulaşır. Ancak normal posta ile gönderirseniz bu 2 haftayı da bulabilir. Adli kanalla gönderilen bir tebligatı elden takibiniz mümkün değildir.

Mahkeme celbi kaç günde gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.

Mahkeme tebligatı alınmazsa ne olur?

Tebligat alınmazsa ne olur? Borcunuz var yada yok farketmeksizin icra dairesi bu borcu size tebliğ etmek zorundadır. Gönderilen tebligatı almamanız, tüm itirazlara rağmen sonradan tespit edilen borcunuza fazladan masraf yansımasını sağlar. Çünkü tebligatlar size posta kanalıyla ulaşmaktadır.

Tebligat muhtardan alınmazsa ne olur?

Dolayısıyla mahkeme ve savcılıklar, icra müdürlükleri, emniyet (trafik), diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından gönderilen tebligatların, adreste o an kimsenin bulunmaması veya tebliğden kaçınılması nedeniyle tebliğ edilememesi halinde kapıya haber verme kağıdının yapıştırılması ve evrakın muhtarlığa bırakılması ...

21 2 tebligat ne demek?

Tebligat Kanunu'nun 23/8 maddesinde 21/2 tebligat yapılması halinde tebligatın adres kayıt sistemindeki adrese yapılması durumunda buna ilişkin kaydın bulunması gerektiği düzenlenmiştir. Bu nedenle adres kayıt sisteminde yer alan adrese tebligat yapıldığının tebligat zarfında mutlaka belirtilmesi gerekir.