HES karekod ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. HES karekod ne işe yarar?
  2. Kare kod uygulaması nedir?
  3. Karekod ve barkod ne işe yarar?
  4. Alan karekod ne demek?
  5. 0r kodu nedir?
  6. Karekod okuyucu nasıl kullanilir?
  7. Karekod işlemleri nedir?
  8. QR kodlar nasıl çalışır?
  9. Güvenli alan karekod ne demek?

HES karekod ne işe yarar?

Sağlık Bakanlığı tarafından, yeni tip koronavirüs hakkında bilgilendirmek, yönlendirmek, salgın hastalık ile ilgili yaşanabilecek riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil bir uygulama. Karekod ise kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun ismidir.

Kare kod uygulaması nedir?

Karekod, 2 boyutlu ve GS1 uyumlu bir Datamatrix barkodudur. Türkiye'deki uygulamayı, birçok ülkenin ilaçlarda Datamatrix uygulamasının izleyeceği beklenmektedir. Halen birçok ülkede üretilen ilaçlarda karekod uygulanmakta ve dünyada karekod ve Türkiye'de kullanılan içerik bilgileri standart olarak kabul edilmiştir.

Karekod ve barkod ne işe yarar?

Karekod, akıllı telefonlar tarafından okunabilen iki boyutlu bir barkoddur. İki boyutlu bir barkodda 4000'den fazla karakteri kodlamaya izin verir. Kare kodlar kullanıcı tarafından metin görüntülemek, URL açmak, adres defterine bir kişi kaydetmek veya metin mesajları oluşturmak için kullanılabilir.

Alan karekod ne demek?

AVM, işyerleri, siteler ve apartmanlarda bile kullanılabilen bu özellikte kare kod alınanda kare kod oluşturarak çıktı alınacak. Basılan kare kod önce okutulacak ve böylece mekanın risk durumu ortaya çıkacak. Uygulama sayesinde mekana giren kişi sayısı da anlık olarak gösterilecek.

0r kodu nedir?

QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.

Karekod okuyucu nasıl kullanilir?

KAREKOD NASIL KULLANILIR? Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.

Karekod işlemleri nedir?

Karekod, emek ve zaman sarfiyatını en aza indirmek maksadıyla verilerin kare veya dikdörtgen şeklindeki bir simgeye gizlenmesi olarak tanımlanabilir. Bir okuyucu yardımıyla yorumlanıp içerdiği verilerin elektronik ortama aktarılmasıyla emekten ve zamandan tasarruf edilir.

QR kodlar nasıl çalışır?

QR Kodu Nasıl Çalışır ? QR Kodunun köşelerindeki kareler QR kodun pozisyonunu ayarlamak için, kenarlar boşluk iç kısmı ise veri kısmıdır. Telefon kamerası veya okuyucu ile taranarak QR kod . çözümlenir ve hızlıca yazı meydana çıkar.

Güvenli alan karekod ne demek?

Basılan bu karekod, ilgili giriş noktalarına asılarak ziyaretçilerin akıllı telefonlarına yükledikleri HES uygulaması üzerinden bunu okutması ile çalışıyor. Hem ilgili mekanın sahibi hem de kodu okutan vatandaşlar, mekana giren kişi sayısı ile riskli kişi sayısını anında görebiliyor.