C sinifi ISG uzmanı nasil olunur?

İçindekiler:

  1. C sinifi ISG uzmanı nasil olunur?
  2. C sinifi ISG uzmanı nerelerde calisir?
  3. B sınıfı ISG uzmanı ne iş yapar?
  4. İSG C sınıfı sınavına kimler girebilir?
  5. Iş sağlığı ve güvenliği uzmanı maaşı ne kadar?
  6. B sınıfı uzmanlık belgesi kime verilir?

C sinifi ISG uzmanı nasil olunur?

Günümüzde C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmayı isteyen kişiler mühendis, mimar ve ya teknik elemanlar olabilir ve ilgili eğitimlere katılırlar. Daha sonrasında C sınıfı iş güvenliği uzmanlığına ait olan sınavdan başarılı olanlar, C sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesini elde ederer.

C sinifi ISG uzmanı nerelerde calisir?

C sınıfı iş güvenliği uzmanları, yasal düzenlemelere göre sadece az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde hizmet verebilir.

B sınıfı ISG uzmanı ne iş yapar?

B sınıfı iş güvenliği uzmanı, yerlerinin güvenlik prosedürlerine uygunluğunu denetlemekle sorumludur. B sınıfı, az tehlikeli ya da tehlikeli yerlerini ifade eder.

İSG C sınıfı sınavına kimler girebilir?

Mühendislik ve mimarlık fakültesi mezunları ile teknik elemanlar (Teknik öğretmen, fizikçi, kimyager ve biyolog unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları) iş güvenliği uzmanı olabilirler.

Iş sağlığı ve güvenliği uzmanı maaşı ne kadar?

Maaşları ayda 5,000 TL ve 7,500 TL arasındadır. En düşük İSG uzmanı maaşı C sınıfına aittir. C Sınıfı ve sağlık güvenliği uzmanları 3,000 TL ve 4,500 TL arası maaş alır. B sınıfı İSG uzmanı maaşı ise ayda 3,500 TL ve 6,000 TL arası değişmektedir.

B sınıfı uzmanlık belgesi kime verilir?

İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği yüksek lisansı yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara verilir.