Reçelin kıvamı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Reçelin kıvamı nasıl anlaşılır?
  2. Çilek reçelinin piştiğini nasıl anlarım?
  3. Reçelin olduğunu nasıl anlarız?
  4. Çilek reçeli ne kadar sürede pişer?
  5. Şeftali reçelinin olduğunu nasıl anlarız?

Reçelin kıvamı nasıl anlaşılır?

a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.

Çilek reçelinin piştiğini nasıl anlarım?

Reçeli karıştırdığınız kaşıkla porselen bir tabağın kenarına küçük bir damla damlatın. Damla dağılmadan duruyorsa reçelin kıvamı tuttu ve pişti demektir.

Reçelin olduğunu nasıl anlarız?

Reçel pişerken tencereyi karıştırdığınız kaşıkla porselen bir tabağın kenarına küçük bir damla damlatın. Damla dağılmadan duruyorsa reçelin kıvamı tuttu ve pişti demektir.

Çilek reçeli ne kadar sürede pişer?

Çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. Bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. Sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin.

Şeftali reçelinin olduğunu nasıl anlarız?

Reçel iplik iplik süzülüyorsa olmuş demektir. Ayrıca suya damlattığımızda bir kaç damla reçel dağılmadan duruyorsa da kıvama gelmiştir. 😊😊reçelimizi kışa saklayacağımız zamanlarda şekerlenmemesi istiyorsanız şekeri mutlaka limon tuzuyla veya limonla kestirmeliyiz.