Şarapta hangi üzüm?

İçindekiler:

  1. Şarapta hangi üzüm?
  2. Merlot nasıl bir üzüm?
  3. Dünyada kaç çeşit üzüm çeşidi var?
  4. Merlot şarabı nedir?
  5. Merlot ne anlama gelir?

Şarapta hangi üzüm?

Cabernet Sauvignon, en bilinen ve en yaygın şaraplık üzüm çeşitlerindendir. Kökeni Fransa'ya aittir. Şarap üreticileri için kaliteyle eş anlama gelen bu üzüm, yetiştiği yerin iklim ve şartlarına hemen uyum gösterir. Olgunlaşması geç olur, ama şarabı yıllanmaya dayanıklıdır.

Merlot nasıl bir üzüm?

Merlot Üzüm, özellikle Fransa'nın Bordeaux bölgesinde Cabernet Sauvignon'dan daha geniş bir alanda yetiştirilen başlıca üzüm türüdür. ... Yüksek kaliteli Merlot şarapları orta ve koyu kırmızı renkte olur. Yumuşak içimli, tatlı gelen, meyve kokulu aromalı şaraplardır.

Dünyada kaç çeşit üzüm çeşidi var?

Dünya genelinde yaklaşık 13 bin, Türkiye'de de bin 400 civarında üzüm çeşidi bulunduğu, ülkede ticarete konu çeşit sayısının ise sadece 30 dolayında olduğu bildirildi.

Merlot şarabı nedir?

Merlot hem sepaj, hem de kupaj şarap üretiminde kullanılan lacivert-renkli şaraplık bir üzüm çeşididir. Merlot ismi Fransızca'da karatavuk anlamına gelen melen kelimesine küçültme eki eklenmesiyle oluşturulmuş olup muhtemelen üzümün rengi dolayısıyla bu ismi almıştır.

Merlot ne anlama gelir?

merlot fransiz uzumudur, bordeuax saraplarinda kullanilir. california'da sadece merlot uzumu kullanilarak "merlot" saraplari uretilir, keza fransa'da da bazilari bu isi yapar. şarabı oldukça yumuşak bir tada sahiptir. genellikle başka üzümlerden üretilen şaraplara katılarak tad vermesi, yumuşatması sağlanır.