Bilet PNR no ne demek?

İçindekiler:

  1. Bilet PNR no ne demek?
  2. Uçak bileti numarası nerede yazar?
  3. Uçuş No hangisi?
  4. E bilet numarası nedir?

Bilet PNR no ne demek?

PNR kodu, biletinizin rezervasyon numarasıdır. Rakamlardan ya da harflerden oluşur. Bu numara ile biletinizin çıktısını alabilir, değişim ve iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kısaca bilet bilgilerinize ulaşabilmek için en kolay yoldur.

Uçak bileti numarası nerede yazar?

Bilet numarası, bilet üzerinde en alt satırın ortasında, havayolu seri numarasının yanında yer alır. Bilet numarası 13 rakamdan oluşur ve Türk Hava Yolları'na ait bilet numaraları 235 ile başlar. Biletinizi acenteden satın aldıysanız bilet numarası için acenteyle iletişime geçebilirsiniz.

Uçuş No hangisi?

Uçuş numarası, bir havayolunun kendi ağındaki belirli bir uçuşa atadığı bir koddur. Bu numara, Hava Trafik Kontrolünün havada uçuşları düzenlemesine ve izlemesine yardımcı olur. Uçuşları numaralandırma söz konusu olduğunda birkaç standartlaştırılmış kural vardır.

E bilet numarası nedir?

E-bilet numarası nedir? Online satın aldığınız biletlerde, e-posta adresinize gelen elektronik bilet (e-bilet) üzerinde e-bilet no olarak yer alan, genellikle rakamlardan oluşan ve her bilette değişiklik gösteren numaradır.