Kızlık Soyadı nasıl geri alınır?

İçindekiler:

  1. Kızlık Soyadı nasıl geri alınır?
  2. Soyadı değişikliği için ne yapmak gerekir?
  3. Boşanma tebligatı alınmazsa ne olur?
  4. Aile cüzdanında kızlık soyadı yazar mı?
  5. Çift soyadını kullanmak için ne yapmak gerekir?

Kızlık Soyadı nasıl geri alınır?

Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adaylarının, bu taleplerini, evlendirme dairesine yaptıkları nikah başvurusu sırasında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurarak beyan etmesi gerekir. Bir diğer yol da evlendikten sonra soyadı değişikliği başvurusudur.

Soyadı değişikliği için ne yapmak gerekir?

Ad ve soyadı değiştirme talepleri nüfus müdürlüklerine yapılıyor. Nüfus müdürlüklerine bir dilekçeyle başvurarak, isim ve soyadı değişikliği talep edilebilir.

Boşanma tebligatı alınmazsa ne olur?

İlanen tebligatın anlamı şudur; davalı tebligatı almak istemese bile tebligat mahalle muhtarlığına bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır. Boşanma davasında davalı kişi davayı geciktirmek için tebligat almamak istese de bu davranışı en fazla 10 gün gecikme yaratmaktadır.

Aile cüzdanında kızlık soyadı yazar mı?

Nüfus müdürlüğüne başvuru ile evlendikten sonra kızlık soyadını kullanmak mümkündür. Fakat kocanın soyadı da kullanılmaya devam edecektir. Bu durumda kadın, çift soyisme sahip olacaktır. Dolayısıyla nüfus müdürlükleri, sadece kızlık soyadını, evlenme ile kazanılan soyadın önüne eklemektedir.

Çift soyadını kullanmak için ne yapmak gerekir?

Çift soyadını kullanmak için evlendirme memuruna yahut nüfus müdürlüğüne yazılı başvuruda bulunmak gerekir. Yazılı başvuru ise kızlık soyadı kullanma dilekçesi ile yapılacaktır.