Üstten vuran ayakkabı nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Üstten vuran ayakkabı nasıl açılır?
  2. Spor ayakkabı dar geliyorsa ne yapılmalı?
  3. Vazelin ayakkabıyı yumuşatır mı?
  4. Vuran ayakkabı yarası nasıl geçer?

Üstten vuran ayakkabı nasıl açılır?

Sıkan ayakkabılarınızın açılması için kalın bir çorabı giyinerek ayakkabılarınızı giyinin. Bu şekilde 1-2 saat dolaştıktan sonra ayakkabılarınızın genişlediğini göreceksiniz. Saç kurutma makinesi yöntemi ile ayakkabılarınızın kolaylıkla açılmasını sağlayabilirsiniz.

Spor ayakkabı dar geliyorsa ne yapılmalı?

Gazete kâğıdı ve sirke yöntemi ile dar ve sıkan ayakkabılarınızı kısa sürede gevşetebilirsiniz. İlk olarak gazete kâğıtlarını sirke ile ıslatın. Daha sonra gazete kâğıtlarının fazla suyunu alın. Daha sonra sirke ile ıslattığınız gazete kâğıtlarını buruşturup ayakkabınızın içerisinde bir gün boyunca bekletin.

Vazelin ayakkabıyı yumuşatır mı?

Deri ayakkabı temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise vazelindir. Vazelin, doğal ürünlerden en yaygın olan ürünler arasında yer alır. Doğal bir yapıya sahip olan vazelin, deriyi yumuşatır ve parlatır.

Vuran ayakkabı yarası nasıl geçer?

Ayakkabı vuruğuna soğuk siyah çay ile pomad uygulayabilirsiniz. Yumurtanın ayakkabı vurmasına iyi geldiği söylenmektedir. İnce bir tabaka halinde sürerek deneyebilirsiniz. İçerisinde nane aroması bulunmayan diş macunlarını ayağınızın vurduğu, yara olan bölgeye uygulayarak, yaranın iyileşmesini sağlayabilirsiniz.