Oruçlu iken fitness yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Oruçlu iken fitness yapılır mı?
  2. Oruçlu iken ne zaman spor yapılır?
  3. Açken spor yaparsak ne olur?
  4. Ramazanda oruç tutarken spor yapılır mı?

Oruçlu iken fitness yapılır mı?

Evet, oruçluyken spor yapman mümkün, hatta gerekli. Yalnızca yaptığın egzersizin şiddetini azaltlmalısın. Karaciğerinde ve kaslarında depo edilen şekeri azalttığı ve terle kaybettiğin suyu artırdığı için yüksek yoğunluklu egzersizleri tercih etmemelisin.

Oruçlu iken ne zaman spor yapılır?

Ramazan'da spor yapmak için en uygun saat, iftardan 3-4 saat sonrası olarak ifade ediliyor. Metabolizmayı dengelemek ve vücudun yorgunluktan uzaklaşmasını sağlamak için bu saatlerde hafif egzersizler yapılabilir. İftardan 2 saat sonra, 30-40 dakikalık yürüyüş ideal bir egzersiz olabilir.

Açken spor yaparsak ne olur?

Sabah aç karnına spora başlandığında vücudun kan şekeri seviyesi çok düşük olur. Vücut enerji kaynağı olarak şekeri kullanamıyor, yağı vücuttan çıkarıp kullanmak daha zor olduğu için en kolay olanı seçiyor yani kasları kullanıyor. İlk 20 dakika geçtikten sonra ise yağ yakımı başlıyor.

Ramazanda oruç tutarken spor yapılır mı?

Ek sağlık sorunları olmayan bireyler için Ramazan süresince yapılan sporun bir sakınca yaratmadığını söyleyen Dr. Aykutoğlu bu dönemde hangi spor dalıyla uğraşılırsa uğraşılsın ciddi mineral ve su kayıpları yaşanacağını bildirdi.