Ananas meyvesi kaç ayda yetişir?

İçindekiler:

  1. Ananas meyvesi kaç ayda yetişir?
  2. Ananas ne zaman olur?
  3. Ananas nasil yetişiyor?
  4. Ananas Türkiyeye nereden gelir?

Ananas meyvesi kaç ayda yetişir?

Bitkinin çiçek açması yıllar alabilir, ancak bir şekilde yaprakların merkezinde kırmızı bir koni, ardından mavi çiçekler ve en nihayetinde de bir meyve ortaya çıkmalıdır. Meyvenin tam olarak gelişmesi yaklaşık altı ay sürebilir. Ananas, çiçeğin içinden, toprağın üzerinde, bitkinin merkezinde büyüyecektir.

Ananas ne zaman olur?

Ananas ne zaman hasat ediliyor? Ananas dünyanın birçok sıcak ülkesinde yetiştirilen bir meyve. Genelde yıl boyu bulunabilmesine rağmen esas olarak mart ve temmuz ayları arasında esas hasat zamanıdır. Ananas ilk ekildiği sene 1 meyve vermekte, ikinci sene ise genel olarak iki meyve vermektedir.

Ananas nasil yetişiyor?

Anansın yetiştirilebilmesi için nemli ve bol humuslu olan toprak gerekmektedir. Meyve oluşmaya başladığından itibaren sulama arttırılır ve özellikle yaz aylarında daha fazla sulanarak yetiştirilir. Ananas En Çok ve En İyi Nerede Yetişir? Ananas yetiştirebilmek için hem sıcak – ılık hem de nemli bir ortam gerekir.

Ananas Türkiyeye nereden gelir?

Ananas Türkiye'de Nerede Yetişir ve Nasıl Yetiştirilir? Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde ananas yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin özelliklerini yaşayan bölgelerde ananas yetiştiriciliği oldukça uygundur. Antalya, Mersin ve Adana illerinde ananas yetiştiriciliği yapılmaktadır.