Yüzmek nereyi çalıştırır?

İçindekiler:

  1. Yüzmek nereyi çalıştırır?
  2. Yüzme bacakları inceltir mi?
  3. Yüzerek karın kası yapılır mı?
  4. Yüzmek postürü düzeltir mi?
  5. Yüzme kamburluk yapar mı?

Yüzmek nereyi çalıştırır?

Zira eşgüdümlü olarak bacak, kol, omuz, sırt, karın ve göğüs kaslarını çalıştıran yüzme böylece belirli bir zaman içerisinde kasların şekillenmesi olanak vermektedir. Ayrıca belli bir zaman içerisinde dengeli ve sağlıklı kilo kaybı sağlar.

Yüzme bacakları inceltir mi?

Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.

Yüzerek karın kası yapılır mı?

Yüzme sporu doğru olarak uygulandığında vücuttaki omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın bölgesindeki pek çok kası çalıştırır.

Yüzmek postürü düzeltir mi?

DURUŞ BOZUKLUKLARINDA YÜZMENİN ÖNEMİ Yüzme sporu, doğru teknikler ile yapıldığı sürece vücudumuzda bulunan bütün kasları aktif bir şekilde çalıştırarak güçlenmesini sağlar. ... Önemli nokta şudur ki; yüzme sporu yalnız başına duruş bozukluğunu düzeltmeyi sağlayamaz.

Yüzme kamburluk yapar mı?

Ergenler üzerinde yapılan çalışmalarda, yüzme sporunun gövde asimetrisi ve kifozu (kamburluk) arttırdığı, özellikle genç kızlarda bel ağrısı ile ilişkisi tespit edilmiştir.