BES iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. BES iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?
  2. BES kaç yılda bir yenilenir?
  3. BES iki yıl sonra zorunlu mu?
  4. Otomatik Bes e kimler dahil?

BES iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?

Sistemden çıkış yapan bir çalışanın, kendi talebi doğrultusunda, tekrar sisteme dâhil edilmesi mümkün değildir. Ancak, aynı işyerinde çalışmaya devam eden ve koşulları sağlayan çalışanlar Müsteşarlıkça belirlenen usuller kapsamında tekrar sisteme dâhil edilir.

BES kaç yılda bir yenilenir?

AYRILANLAR 3 YIL İÇİNDE YENİDEN SİSTEME OTOMATİK GİRECEK Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, sistemden ayrılan çalışanların 2 yılda bir otomatik olarak yeniden sisteme dahil edilebilmelerine ilişkin madde, 3 yıl içinde bir defalığına olacak şekilde yeniden düzenlendi.

BES iki yıl sonra zorunlu mu?

Bireysel emeklilikte otomatik katılım ile ilgili düzenleme değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre otomatik katılımda cayma hakkını kullananlarda yeniden dönüş süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Buna göre sistemden çıkan çalışanlar 3 yıl sonra otomatik olarak yeniden sisteme girecek.

Otomatik Bes e kimler dahil?

Yasa gereği 45 yaşını doldurmamış olan çalışanlar, Otomatik Katılım Sistemi'ne işverenleri aracılığı ile dâhil edilirler. Diğer adı Otomatik Katılım olan bu sistemde, çalışanların prime esas kazançlarının ya da emeklilik keseneğine esas aylığın %3'ü kadarı, bireysel emeklilik hesabına aktarılır.