Lise tercihleri nasıl yapılacak?

İçindekiler:

  1. Lise tercihleri nasıl yapılacak?
  2. Online Tercih nasıl yapılır?
  3. 8 sınıf lise tercihleri nasıl yapılacak?
  4. Başarı sırasına göre tercih nasıl yapılır?
  5. LGS yerleştirme nasıl yapılır?

Lise tercihleri nasıl yapılacak?

Lise Tercihleri Nasıl Yapılacak? LGS tercihleri E-Okul üzerinden yapılacak. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilecekler.

Online Tercih nasıl yapılır?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

8 sınıf lise tercihleri nasıl yapılacak?

Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması 05-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler tercihlerini http://www.meb.gov.tr ya da https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapabilecek.

Başarı sırasına göre tercih nasıl yapılır?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.

LGS yerleştirme nasıl yapılır?

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.