Okul müdürü aynı okulda kaç yıl görev yapar?

İçindekiler:

  1. Okul müdürü aynı okulda kaç yıl görev yapar?
  2. Okul müdürlüğü sınavına kimler girebilir?
  3. Okul müdürleri ne kadar ek ders alır?
  4. Okul Müdürü neye benzer?
  5. Okul müdürlerinin rotasyonu kaç yıl?
  6. Lise Müdürleri kaç yılda bir yer değiştirir?
  7. Lise okul müdürü kaç saat ek ders alır?
  8. Okul Müdürü doğrudan kime bağlıdır?
  9. Okul idarecisi kimdir?

Okul müdürü aynı okulda kaç yıl görev yapar?

MADDE 30 – (1) Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda ...

Okul müdürlüğü sınavına kimler girebilir?

  • Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. ...
  • Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.
Daha fazla öğe...

Okul müdürleri ne kadar ek ders alır?

ek ders görevi verilebilir. "hükümlerine göre eğitim faaliyetleri, yetiştirme kurslarında görevli okul yöneticilerine ders yılı içinde haftada 10 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise 44 veya 30 saat ek ders ücreti ödenir.

Okul Müdürü neye benzer?

Okul müdürü beyine benzer; çünkü okulu yönetir, beyin ise vücudu yönetir (Öğrenci-M-143) açıklamasını yapmıştır. Bu ifadede yer alan “beyin” metaforu ise “yönetim odağı olma” kategorisine yerleştirilmiştir.

Okul müdürlerinin rotasyonu kaç yıl?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında görev yapan müdürlerin ardından müdür başyardımcıları ve yardımcılarına da rotasyona tabi tutacak. Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek.

Lise Müdürleri kaç yılda bir yer değiştirir?

Okul müdürlerini 4 yıllığına görevlendirme ile yönetici yapan yönetmelik yürürlüktedir . 4 yılını dolduran okul müdürleri yeniden görev almak için değerlendirmeye ( mülakata) tabii tutulmaktadır .

Lise okul müdürü kaç saat ek ders alır?

Buna göre, 2018 Ocak ayından itibaren 20 saat alan ilkokul müdürleri 24 saat ek ders alacak, ortaokul müdürleri 24 saat ana sınıfı olan ortaokullarda müdürler 26 saat ek ders, 20 saat ek ders alan lise müdürleri de 24 saat ek ders alacak. 18 saat ek ders alan Müdür yardımcıları ise 19 saat ek ders alacak.

Okul Müdürü doğrudan kime bağlıdır?

Madde 14- Okul müdürü; Okulun yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve rehberlik hizmetlerinin planlanmasından ve yürütülmesinden genel müdüre, resmî makamlara ve Bakanlığa karşı sorumludur.

Okul idarecisi kimdir?

Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.