Aloe vera çöl bitkisi mi?

İçindekiler:

  1. Aloe vera çöl bitkisi mi?
  2. Aloe vera bitkisinin bakımı nasıl yapılır?
  3. Aloe vera kaktüs türü mü?
  4. Aloe vera yapraklari neden kurur?
  5. Aloe vera bitkisi evde nerede durmalı?

Aloe vera çöl bitkisi mi?

Yaprakları suludur; içerisinde jel barındırır ve kılıç gibi uzar. Kenarları dikenli olan bu yeşil renkli yapraklar topraktan yukarı doğru açar. Bitki'nin bilinen diğer adları ise çöl zambağı, ölümsüzlük bitkisi ve ilaç bitkisidir. Bazı kaynaklara göre Aloe Vera kullanımı çok eskiye dayanıyor.

Aloe vera bitkisinin bakımı nasıl yapılır?

Kış aylarında çok daha az (haftada 1 gibi) sulamanın yeterli olduğu aloe verayı yazın kavurucu sıcakları altında gün aşırı ya da haftada en az 2 kez olacak şekilde sulayabilir, toprağı 1 gün içinde hızla kuruyorsa her gün sulamayı da seçebilirsiniz.

Aloe vera kaktüs türü mü?

Aloe vera kaktüs mü? Hayır. Aloe vera görüntüsü itibariyle kaktüsü andırıyor ve kaktüs severlerin ilgisini çekiyor olsa da aslında zambakgiller (Asphodelaceae) ailesinin bir üyesi. Bazı türleri çiçek açarken, bazı türleri sadece yeşil yapraklı olarak yetişir, çok köklüdür.

Aloe vera yapraklari neden kurur?

Toprak tamamen kuru kalmadığında sulama yapılması bitkinin sararmasına neden olabilir. ... Yaz aylarında ise haftada üç ya da dört kere sulama yapılabilir. Sulama sırasında yapraklara su temas etmemelidir. Yaprakları ıslanan aloe vera, hızla çürüyebilir ya da yapraklar bu sudan zarar görebilir.

Aloe vera bitkisi evde nerede durmalı?

Aloe vera güneşi seven bir bitkidir. Tamamen gölge olan yerlerde aloe vera bitkisi büyümez. Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır.