Taksici kaç para kazanır?

İçindekiler:

  1. Taksici kaç para kazanır?
  2. Taksiciler günde kaç saat çalışır?
  3. Istanbulda bir taksi günde kaç km yapar?
  4. Taksi plakası ayda ne kadar kazandırır?
  5. Taksi şoförleri kaç saat çalışır?
  6. Günlük taksi kirası ne kadar?
  7. 1 taksi günde kaç km yapar?
  8. İstanbul ticari taksi kiraları ne kadar?
  9. Taksiler 24 saat çalışır mı?
  10. Taksi plaka kirası ne kadar?

Taksici kaç para kazanır?

Genel olarak konuşacak olursak ortalama bir taksinin kazancı 800–1200 lira arasında değişiklik gösterir. Taksi durağının bulunduğu yere göre bu rakam biraz daha yüksek ya da az olabilir. Yukarıdaki rakam göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar yakıt masrafı düşüldükten sonra ortalama olarak 600 TL civarındadır.

Taksiciler günde kaç saat çalışır?

Plakalar taksiciler tarafından günlük 400 TL'ye kiralanmaktadır. Plakaları kiralayan taksiciler, aracı 24 saat olmak üzere iki vardiya iki kişi çalıştırırlar. Günde 12 saat çalışan taksici 200 lira kira ödemekle yükümlüdür, artı olarak 100 TL civarında araca benzin koyması gerekir.

Istanbulda bir taksi günde kaç km yapar?

İstanbul'da yaklaşık 18.000 taksi olduğu söylenmektedir. Bu rakama korsan taksiler dahil değildir. Taksilerin günlük kaç km yaptıkları ise çok değişkenlik göstermektedir. İstanbul'da bir taksinin günde 800-900 km yaptığı iddia edilmektedir.

Taksi plakası ayda ne kadar kazandırır?

Ancak İstanbul için ortalama bir Taksi Plakası kazancı çıkartmak gerekirse hafta içi 24 saatte 500TL getirisi olan Taksi Plakası 500TL X 30 Gün 15.000TL Yapar yani ortalama aylık kazancınız 15.000TL gibi bir rakama denk gelir. Taksimetre Zamları ile beraber bu kazanç katlanarak yükselmektedir.

Taksi şoförleri kaç saat çalışır?

Bir takside 12 saat esasına göre çalışan iki şoför günlük ortalama 400 lira plaka sahibine para ödüyor. Bir taksi günde ortalama 100-110 liralık yakıt harcıyor. Şoförlerin durak aidatı yemek gibi giderleri ise günde 70-80 lirayı buluyor.

Günlük taksi kirası ne kadar?

Taksi durağı sahipleri günlük olarak İstanbul'da ortalama 200 TL ücret alır. İki şoför günlük olarak toplamda 400 TL ödeme yaparlar. Bu miktar ayda 12.000 TL 'ye denk gelmektedir.

1 taksi günde kaç km yapar?

Ticari taksiler günde ortalama olarak 500-600 kilometre yol yapıyor. Araçların her 10 bin kilometrede bir bakıma girmesinden dolayı ayda iki kez periyodik bakımı yapılıyor. Her periyodik bakımın ücreti ise ortalama olarak 300 lira tutuyor.

İstanbul ticari taksi kiraları ne kadar?

Galericiler İstanbul'da genellikle 6-7 bin TL 'ye plaka kiralarlar. Bunu duraklara 8 bin TL'ye kiralayacaklardır. Bakım, vergi ve sigorta masraflarını da üstlenmektedirler. Taksi durağı sahipleri günlük olarak İstanbul'da ortalama 200 TL ücret alır.

Taksiler 24 saat çalışır mı?

YASAKTA TAKSİLER ÇALIŞIYOR MU? Yayımlanan genelge ile hafta içi 21.00 - 05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanırken hafta sonları da tam kapanma kararı alındı. ... Bu da demek oluyor ki taksiler çalışacak.

Taksi plaka kirası ne kadar?

Galericiler İstanbul'da genellikle 6-7 bin TL 'ye plaka kiralarlar. Bunu duraklara 8 bin TL'ye kiralayacaklardır. Bakım, vergi ve sigorta masraflarını da üstlenmektedirler. Taksi durağı sahipleri günlük olarak İstanbul'da ortalama 200 TL ücret alır.