Sendika bir STK mıdır?

İçindekiler:

  1. Sendika bir STK mıdır?
  2. TC Vakıflar Genel Müdürlüğü nereye bağlı?
  3. Vakıf kurmak için kaç kişi gerekir?
  4. Aile vakfı kurulabilir mı?
  5. Vakıf nasıl tüzel kişilik kazanır?
  6. Vakıfların iç denetimini kim yapar?

Sendika bir STK mıdır?

Odalar, sendikalar, vakıf ve dernekler STK'lara verilebilecek örnekler olarak bilinir.” Aynı soruyu “Sendika” için yönelttiğimizde şu cevabı alırız: “Çalışanların çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözmek, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak, geliştirmek için kurdukları ve devlete, siyasi iktidara, partilere karşı ...

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü nereye bağlı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü
VGM
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı
AdresAnkara, Türkiye
Yıllık bütçe₺(2020)
Yönetici(ler)Burhan Ersoy, Genel müdür

Vakıf kurmak için kaç kişi gerekir?

Vakıf kurmak için kanun asgari bir kişi sayısı belirtmemiştir. Dolayısıyla 1 kişi ile dahi vakıf kurulabilir. Derneklerden ayıran özelliklerden birisi de budur. Zira dernekler için asgari 7 kişi bulunması gerekir.

Aile vakfı kurulabilir mı?

Madde 372.- Aile bireylerinin eğitim ve öğrenimleri, donanım ve desteklenmeleri ve bunlara benzer amaçların gerektirdiği harcamaların yapılması için kişiler hukuku ve miras hukuku hükümleri uyarınca aile vakfı kurulabilir.

Vakıf nasıl tüzel kişilik kazanır?

Vakıf, yerleşim yeri mahkemesi nezdinde tutulan sicile tescil ile tüzel kişilik kazanır. Vakıf kurma iradesi, noterde düzenleme şeklinde yapılacak bir resmî senetle veya ölüme bağlı tasarrufla açıklanır. Ancak vakfın kurulması için yetkili asliye hukuk mahkemesine başvurularak tescilinin sağlanması gereklidir.

Vakıfların iç denetimini kim yapar?

Vakıfların, şube ve temsilciliklerinin amaca ve yasalara uygunluk denetimi ile iktisadî işletme ve iştiraklerinin faaliyet ve mevzuata uygunluk denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılır.