Gerçek salep nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Gerçek salep nasıl olur?
  2. Salep nereden gelir?
  3. Salep te şeker var mı?
  4. Salep sekeri Yukseltir mi?

Gerçek salep nasıl olur?

500 mililitre süt için 1 tatlı kaşığı toz salep ve 1.5 yemek kaşığı toz şeker yeterlidir. Salep yapımı için, sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin. Salep ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. Hafiften ısınan sütün içerisine salepli karışımı ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Salep nereden gelir?

Salep bitkisi deniz seviyesinden 2500 metre yükseklere kadar görülebilir. Genellikle kendi kendine yetişir. Salep bitkisi Türkiye'de nerelerde yetişir? Salep bitkisi Muğla, Milas, Isparta, Antalya, Kahramanmaraş, Van, Kastamonu, Taşköprü ve Safranbolu'da yetişmektedir.

Salep te şeker var mı?

Salebin bileşiminde nişasta, şeker, yapışkan özelliği olan musilaj ve bazı azotlu maddeler bulunuyor. Aslolan salep ise işte içinde hiç bir katkı maddesi bulunmayan bu toz saleptir.

Salep sekeri Yukseltir mi?

Kilo ve sağlık açısından da bir değerlendirme yapan Yüzbaşıoğlu, hakiki salebin bulunmasının zorluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “İthal saleplerde de nişasta içeriği yüksek olduğundan kalori miktarı daha da artıyor. Şeker içeriği çok fazla oluyor.