Doğum Borclanmasi nereye odenir?

İçindekiler:

  1. Doğum Borclanmasi nereye odenir?
  2. Doğum borçlanması ne zaman ödenecek?
  3. Doğum borçlanması yapmak için şartlar nelerdir?
  4. SGK doğum borçlanması ödeme nereye ödenir?
  5. 2021 de doğum borçlanması ne kadar?
  6. Doğumdan sonra Ssk'lı olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?

Doğum Borclanmasi nereye odenir?

Doğum borçlanması başvurusu için yapılacak işlemler şu şekildedir: 5510 sayılı kanunla hizmet akdinde çalışanlar, bağımsız çalışan sigortalılar, 2925 sayılı kanun, 506 sayılı kanun, 1479 sayılı kanun, 2926 kanun kapsamında olanlar SGK il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurur.

Doğum borçlanması ne zaman ödenecek?

- İlk doğumunu yaptıktan sonra iki yıl dolmadan ikinci doğumunu yapan kadın sigortalı, ilk doğumdan ikinci doğuma kadar geçen süre ile ikinci doğum için borçlanabileceği iki yıllık sürenin toplamı kadar geçen süreyi borçlanılabilir.

Doğum borçlanması yapmak için şartlar nelerdir?

- İşten ayrıldıktan sonra herhangi bir zamanda doğum yapmış olmak. - Çocuğun sağ doğmuş ve yaşıyor olması. - Doğumdan sonra 2 yıl boyunca çalışmamış ya da kısmen prim ödenmemiş olması. Bütün bu şartları taşıyan her çalışan kadın, 3 çocuk adına toplamda 6 yıl kadar prim kazanma imkanı sağlayabilir.

SGK doğum borçlanması ödeme nereye ödenir?

Kamu görevlileri (kamu görevlileri sigortalıları veya hak sahipleri “SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhıye/ANKARA” adresine borçlanma talep dilekçesiyle veya e-devlet kanalıyla başvuruda bulunarak doğum borçlanması yapabileceklerdir.

2021 de doğum borçlanması ne kadar?

2.2. 2021 yılı doğum borçlanma tutarları ne kadar? 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre yapılacak hizmet borçlanmalarında borçlanılacak günlük tutar, başvuru tarihindeki prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, sigortalıların kendilerince belirlenecek günlük kazancın % 32'sidir.

Doğumdan sonra Ssk'lı olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?

Doğum borçlanması, adı üzerinde doğum yapmış annelere tanınmıştır. Doğumdan sonraki iki yıllık sürenin bir kısmında veya tamamında çalışmamış ya da isteğe bağlı prim ödememiş anneler yararlanacaktır.