Pire oldugu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Pire oldugu nasıl anlaşılır?
  2. Pire larvası nasıl olur?
  3. Toprak piresi nasıl olur?
  4. 1 Pire kaç yumurta bırakır?

Pire oldugu nasıl anlaşılır?

Evcil hayvanlarınızda ise pire olan alanın sürekli kaşınması, tırmalama, yalama, ısırma nedeni ile kıl döküntüleri dikkate alınmalıdır. İnsan ve hayvanlarda pire ısırıkları ısırılmanın arkasından çok çabuk kendini gösterir. Pirenin ısırdığı yer kızarır, şişer, kaşıntı oluşur. Pire ısırığında ağrı olmaz.

Pire larvası nasıl olur?

Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...

Toprak piresi nasıl olur?

İlkbaharda hububatın kardeşlenme döneminde görülen ergin dişiler çiftleşerek yumurtalarını bitkilerin kök boğazına bırakırlar. Yumurtadan çıkan larvalar bir süre sonra pupa dönemine girerek Temmuz, Ağustos aylarında ergin olup, daha sonra kışlama dönemine girerler. Bu zararlı Yılda 1-2 döl verir.

1 Pire kaç yumurta bırakır?

Dişi bir pire, 1 günde 50 adet yumurta yumurtlayabilir. Bir pire tüm yaşamı boyunca yaklaşık 1.500 adet yumurta yumurtlamaktadır1. Pireler günde 10 kez ısırır, vücut ağırlığının 15 katı kan emebilirler!