Dağda deprem olur mu?

İçindekiler:

  1. Dağda deprem olur mu?
  2. Zelzele kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Alan eş anlamı nedir?
  4. Sağlık sıhhat eş anlamlı mıdır?
  5. Sağlık sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  6. Sağlığın eş anlamlısı var mıdır?
  7. Issızın eş anlamlısı var mıdır?

Dağda deprem olur mu?

Çünkü dağlar sadece depremlerin sarsıntılarını azaltır ama dağların olduğu yerde yine depremler olur düz iki yerde ise deprem olursa dağların olduğu yerdeki deprem ile eşit sarsıntıda olmaz. ...

Zelzele kelimesinin eş anlamı nedir?

Zelzele sözcüğünün eş anlamlı kelimesi deprem sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Alan eş anlamı nedir?

alan kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : Saha , Meydan , Düz , Kayran , Düzlük.

Sağlık sıhhat eş anlamlı mıdır?

Sağlık Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Sağlık kelimesinin eş anlamı sıhhattir. Aynı zamanda eski dönemlerde afiyet kelimesi de kullanılmaktaydı. Günümüzde ise sıhhat eş anlamlısı daha çok öne çıkıyor.

Sağlık sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Sağlık kelimesinin es anlamlisi ne 6 adet karşılığı bulunmaktadır. Sağlık ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Sağlık sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler afiyet, dirlik, esenlik, geçim, huzur ve sıhhat sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Sağlığın eş anlamlısı var mıdır?

Sağlık kelimesi TDK üzerinden genel bir eş anlamlısı ile beraber birden fazla eş anlamlı sözcükleri kapsamında da değerlendirilmektedir. ... Her iki kelime de anlam açısından aynı ifadeyi taşıyor. Sağlık Eş Anlamlısı Ruhun ve vücudun sıhhat içerisinde olması, esenlik şeklinde sağlık kelimesi ifade edilmektedir.

Issızın eş anlamlısı var mıdır?

Eş anlamlı kelimeler yazılışı farklı ama anlamı aynı olan kelimelerdir. Issız kelimesinin eş anlamlısı tenha kelimesidir. Bu kelimeleri cümle içinde kullanalım: Evin tüm odaları çok ıssızdı.