Yeşil mercimek ekimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil mercimek ekimi nasıl yapılır?
  2. Mercimek en çok hangi bölgede yetişir?
  3. Kırmızı mercimek ekilir mi?
  4. Mercimek kaç günde filizlenir?
  5. Türkiye'de kırmızı mercimek en çok hangi bölgede yetişir?

Yeşil mercimek ekimi nasıl yapılır?

Nerede yetiştirilirse yetiştirilsin mutlaka güneş ışığı almalıdır. 6,0 ila 6,5 PH seviyesindeki, nemli olan toprakların 2 ya da 3 santim kadar derinliğine ekilir. Fakat toprak kuru olan bir topraksa 5 ila 6 santim derinliğe ekilmesi gerekir. Mercimek tohumları arasına 6 santim kadar mesafe konularak dikilmelidir.

Mercimek en çok hangi bölgede yetişir?

En İyi Kırmızı Mercimek Yetiştirme Bölgesi Genel anlamda Doğu Anadolu Ve güney Doğu Anadolu bölgelerinde çok yaygındır.

Kırmızı mercimek ekilir mi?

Mercimek yetiştirilme sürecini gün arasında tamamlayan uzun gün bitkisidir. Tohumlarının çimlenmesi için gereken sıcaklık 4 ve 5 derecedir. Soğuk havalarda ekilmesi için planlanan mercimek ise -25 ve -30 derece arasında ekilebilir. ... Fazla sulanan ya da yağış alan kırmızı mercimek kök kısmından çürümeye başlar.

Mercimek kaç günde filizlenir?

Mercimek: 8-14 saat suda bekletilir, 1 günde filizlenir. (Kırmızı, siyah ya da yeşil mercimek) Küçükler daha hızlı filizlenir. Börülce: 12-14 suda bekletilir, 1 günde filizlenir.

Türkiye'de kırmızı mercimek en çok hangi bölgede yetişir?

Genel anlamda Doğu Anadolu Ve güney Doğu Anadolu bölgelerinde çok yaygındır. Özellikle GAP projesi ile tarıma yönelim arttığından dolayı buradaki kırmızı mercimek üretimi son yıllarda oldukça artmıştır. Gerekli koşulların sağlandığı bir bölge olmasından dolayı da bunun ticaretini yapanlar ekiminde zorlanmaz.