Portakal ağacı hangi mevsimde meyve verir?

İçindekiler:

  1. Portakal ağacı hangi mevsimde meyve verir?
  2. Portakal hangi koşulda yetişir?
  3. Portakal ağacı hangi iklimde yetişir?
  4. Portakal hangi ayda toplanır?
  5. Finike portakalı ne zaman olur?
  6. Mandarinler kaç derece soğuğa dayanır?
  7. Mandalina kaç derece soğuğa dayanır?
  8. Portakal Hasadı ne zaman yapılır?

Portakal ağacı hangi mevsimde meyve verir?

Bu ağaç, ağacın türüne bağlı olarak turuncu veya hafif kırmızımsı meyveler üretir. Meyve ve yaprak yüzeylerinde, turunçgillerin karakteristik kokusunu içeren yağ bezleri vardır. Portakal ağaçları genelde ilkbaharda mevsiminde çiçek açmaktadır.

Portakal hangi koşulda yetişir?

Portakal ağaçları, iyi drenajlı toprakları sever ve taban suyu yüksek olan toprakları hiç sevmez, yani portakal ağacı için uygun olan topraklar hafif ile orta ağır yapıda olmalıdır. Portakal meyveleri, başka bir turunçgillerin üretilmiş olduğu yerde iyi derecede yetişmezler.

Portakal ağacı hangi iklimde yetişir?

Güney Anadolu, Doğu Karadeniz (Rize çevresi), Akdeniz çevresinde, Ege Bölgesi'nde Aydın civarında ve sıcaklık ortalaması 23° ila -3°C arasında olan yerlerde yetişir. Portakal ağaçları, genellikle turunç ağacı anaçlarının istenen portakal çeşitlerine aşılanmasıyla üretilmektedir.

Portakal hangi ayda toplanır?

Portakal Ekim ve Mayıs ayları arasında toplanır.

Finike portakalı ne zaman olur?

Bileşim öğeleri mineral ve vitaminler açısından çok zengindir. Olgunlaşan portakallar Aralık, Ocak ve Şubat aylarında iç piyasa sunulur ayrıca ihracatta en elverişli portakal, Finike portakalıdır.

Mandarinler kaç derece soğuğa dayanır?

Turunçgil ağaçlarının ve meyvelerinin soğuğa dayanımı farklıdır. Dayanıklılık oranları azdan çoğa doğru aşağıdaki gibidir. Limon -8 ºC'de, Portakal -9 ºC'de, Mandarin ağaçları ise-12 ºC'de tamamen ölebilir. Don zararı ağacın üzerindeki meyve yüküne göre değişir.

Mandalina kaç derece soğuğa dayanır?

Satsuma mandarini -80C soğuğa kadar dayanabilir.ağaçların soğuğa hassasiyetleri sıralamasında turunçgiller içerisinde soğuğa en dayanıklı ağaçlardır. Meyvelerin soğuğa hassasiyetleri sıralamasında limondan sonra gelir. Buna göre ülkemizde mandarinler -40C nin altındaki sıcaklıklarda yetiştiriciliği risklidir.

Portakal Hasadı ne zaman yapılır?

Portakal hasadı için hasat zamanını belirlemek büyük ölçüde çeşide ve bölgeye bağlıdır. ABD'de, Navel portakalları genellikle Ekim-Haziran ayları arasında hasat edilirken, Valencia portakalları genellikle Mart-Ekim ayları arasında hasat edilir.