Bölge idare mahkemesi kararları ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Bölge idare mahkemesi kararları ne kadar sürer?
  2. Istinafta hangi kararlar verilir?
  3. Istinafta faiz işler mi?
  4. Bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı ne kadar sürer?
  5. Istinafta durusma olur mu?
  6. Istinafa giden dosya faiz işler mi?
  7. Temyiz süresince faiz işler mi?

Bölge idare mahkemesi kararları ne kadar sürer?

Bölge İdare Mahkemesinde açılan idari davaların ne kadar süreceği ve ne zaman açıklanacağı 2577 sayılı kanun ile 6 ay olarak belirlenmiştir. Karar Kaç Günde Sonuçlanır? Bölge İdare Mahkemesi ile dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Istinafta hangi kararlar verilir?

İstinaf incelemesi sonunda beş farklı karar verilebilir.
  • İlk derece mahkemesi kararının esası incelenmeden kaldırılması ve dosyanın ilk derece mahkemesine iadesi. ...
  • İlk derece mahkeme kararının kaldırılması ve davanın kısmen veya tamamen kabulüne karar verilmesi.
Daha fazla öğe...

Istinafta faiz işler mi?

İstinafta Faiz İşler Mi? Dava açıldıktan sonra yargılama kesin olarak sonuçlanıncaya kadar alacaklarınıza faiz işlemektedir. Dolayısıyla istinafta faiz işlemeye devam edecektir.

Bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı ne kadar sürer?

Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır. Yürütmenin durdurulmasına dair verilen kararlar on beş gün içinde yazılır ve imzalanır. Aynı sebeplere dayanılarak ikinci kez yürütmenin durdurulması isteminde bulunulamaz.

Istinafta durusma olur mu?

İstinaf mahkemesi, dosya üzerinden inceleme yapmak yerine duruşma açarak da istinaf incelemesi yapabilir. Duruşmalı inceleme için bir talep olmasına gerek yoktur. ... Çünkü, istinaf mahkemesi duruşmalı inceleme halinde bozma kararı yerine hükmü kaldırarak yeni bir karar verme yetkisine sahiptir.

Istinafa giden dosya faiz işler mi?

Dava açıldıktan sonra yargılama kesin olarak sonuçlanıncaya kadar alacaklarınıza faiz işlemektedir. Dolayısıyla istinafta faiz işlemeye devam edecektir.

Temyiz süresince faiz işler mi?

Tehiri icra talepli yapılan temyiz başvurularında işçi alacak davalarında, her durumda alacağıma faiz işler mi temyiz sürecinde... ... Faiz otomatik olarak islemeye devam eder. Tehiri icra icin icraya esas bakiyenin dosyaya yatirilmasi gerekir. Faizi icra dairesi hesaplar.