Dünyanın en derın gölü nerede?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en derın gölü nerede?
  2. Dünyanın en güzel gölü nerede?
  3. Dünyanın en temiz gölü nerede?
  4. Dünyanın en temiz gölü kaç metredir?
  5. Flathead gölü nerededir?

Dünyanın en derın gölü nerede?

Baykal Gölü Özellikleri Sibirya Bölgesi'nde bulunan Baykal Gölü dünyanın en derin gölü olarak bilinmektedir. Baykal Gölü'nün derinliği yaklaşık 1285 metredir.

Dünyanın en güzel gölü nerede?

Bir numaralı göl, Kefolonia adasında bulunan Melissani Mağarası Gölü'dür ve ormanlar, dağlar ve deniz ile çevrilidir. Gölün rengi gök mavisi ve gölün altında bulunan taşlar kahverengidir. Mağaranın kapısında çeşitli bitki türleri de bulunur. 1951 yılında keşfedilen göl, kuşkusuz dünyanın en güzel doğal gölüdür.

Dünyanın en temiz gölü nerede?

Flathead Gölü Hakkında Bilgi Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletinde bulunan bu göl Dünya'nın en temiz gölü olarak bilinmektedir. Flathead ulusal ormanının içinde bulunmaktadır. Flathead gölü adını zamanında burada yaşamış olan Flathead yerlilerinden almıştır.

Dünyanın en temiz gölü kaç metredir?

113 km uzunluğunda ve 25 km genişliğinde olan gölün alanı 495,9 km2'dir. Adını gölün güneybatısındaki kampa yerleştirilmiş olan Flathead (Seliş) Yerlilerinden alır.Dünyanın en temiz gölüdür. Ortalama 50,2 m derinliğindeki gölün dibi görülebilmektedir.

Flathead gölü nerededir?

Flathead gölü Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletinde yer alır.