Pazar gecesi tırnak kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Pazar gecesi tırnak kesilir mi?
  2. Tırnak ne zaman kesilir Diyanet?
  3. Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?
  4. Cinsel organa dokunmak gusül abdesti bozar mı?

Pazar gecesi tırnak kesilir mi?

Halk arasında bazı gün ve zamanlarda, mesela geceleyin tırnak kesilmez şeklinde yanlış bir inanç vardır. ... Fakat bugün, elektriğin aydınlattığı ortamlarda gece tırnak kesmenin hiç bir sakıncası yoktur. Kesilen tırnaklar gelişi güzel bir şekilde bırakılmamalı, uygun bir şekilde ortadan kaldırılmalı, yok edilmelidir.

Tırnak ne zaman kesilir Diyanet?

Kadınlardaki özel durumlardan olan hayız ve nifas hallerinde iken tırnak kesmek caiz, cünüp iken tırnak kesmek ise mekruhtur. Ayak tırnaklarında sağ ayakta serçe parmaktan sol ayağın baş parmağına geçip sırayla en son küçük parmağa gidilebilir. Tırnaklar parmağa zarar vermeyecek ölçüde dipten kesilmelidir.

Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?

Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir.

Cinsel organa dokunmak gusül abdesti bozar mı?

Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.