Kişiye özel şifre ne demek?

İçindekiler:

  1. Kişiye özel şifre ne demek?
  2. Yeni kimlik şifre nerede yazıyor?
  3. Kimlik kartları şifresini nasıl değiştirebilirim?
  4. Kimlikte kişiye özel şifre ne işe yarar?

Kişiye özel şifre ne demek?

Kişiye Özel Şifre Zarfının içerisinde cep telefonlarından aşina olduğumuz Pin ve Puk kodları yer alıyor. Bu ilave olarak güvenliğinizde kullanılacak Size Özel bir Kişisel Mesaj yer alıyor. Yeni kimlikteki PIN kodu nedir? ... Başvuru aşamasında kişiye 6 haneli olan PIN kodunun olduğu bir şifre verilecektir.

Yeni kimlik şifre nerede yazıyor?

Banka kartlarında işlem yaparken şifre kullanıyorsak, aynı şekilde yeni kimlik kartlarında da işlem yaparken PIN kodunu kullanacağız. Kişiye Özel Şifre Zarfında yer alan ETİKET FORMUNDA hologram altında 6 haneli şifreniz yer alıyor ve buna ulaşmak için Hologramı kazımanız gerekiyor.

Kimlik kartları şifresini nasıl değiştirebilirim?

İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan kiosklar üzerinde PIN şifrenizi değiştirebilirsiniz. PIN şifrenizi değiştirmek için kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir. PIN şifrenizi değiştirmek için Biyometrik Doğrulama, Kişisel Mesaj sorusu, eski PIN numarası girme metodlarından birini kullanabilirsiniz.

Kimlikte kişiye özel şifre ne işe yarar?

T.C. vatandaşı olup yeni kimliğe sahip her bireyin özel güvenlik mesajı vardır. Kapalı bir zarfta verilen 6 haneli PIN şifresi, kişisel bilgilerin kontrol edilmesi ve kişiye özel olan güvenlik mesajının değiştirilmesi için kullanılır.