Camdan kurumuş silikon nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Camdan kurumuş silikon nasıl çıkar?
  2. Silikon nasıl temizlenir?
  3. Silikonun kurumaması için ne yapmalı?
  4. Fayans üzerindeki silikon nasıl çıkar?
  5. Silikon kalıp nasıl saklanır?

Camdan kurumuş silikon nasıl çıkar?

Cam kazıyıcı, jilet gibi ucu keskin ürünler kullanarak kazımaya başlayın. Bu tehlikeli bir işlem olduğu için dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde izopropil alkol ya da silikon sökücüler kullanarak da daha kolay bir şekilde temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Silikon nasıl temizlenir?

Kalan küçük silikon artıklarını cam kazıyıcı, jilet, maket bıçağı benzeri bir aletle dikkatlice kazıyın. Silikon artıklarını izopropil alkolle yumuşatarak, zımpara benzeri tırtıklı bir cisimle veya bulaşık süngerinin yeşil sert tarafıyla ovalayarak çıkarmaya çalışın. (İzopropil alkol eczanelerde sipariş verilebilir.)

Silikonun kurumaması için ne yapmalı?

Aynı zamanda parmağınızı sıvı bulaşık deterjanı içerisine batırıp uygulamış olduğunuz silikonun üzerinden geçtiğiniz zaman silikon daha düzgün duracaktır. Silikon kullanımı sonrasında 1 gün boyunca silikon çekilmiş olan yere suyun temas etmemesi gerekmektedir.

Fayans üzerindeki silikon nasıl çıkar?

Silikon kazındıktan sonra kalan artıkların üzerine ise izopropil alkol ya da yapı marketlerde satılan silikon sökücü kimyasallardan birisi uygulanıp bu artıklar iyice yumuşatılır. Ardından da zımpara ya da bulaşık süngerinin sert tarafı ile ovularak çıkartılır.

Silikon kalıp nasıl saklanır?

Silikon kalıplarınızı serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Kalıpları ve destek maçalarını kesinlikle doğrudan güneş ışığına yahut eksi derecelerde buzlu ortamlara maruz bırakmayınız. Aşırı sıcak yahut soğuk kalıbın ve maçaların bükülmesine yahut bozulmasına neden olacaktır.