Salda Gölüne hangi ayda gidilir?

İçindekiler:

  1. Salda Gölüne hangi ayda gidilir?
  2. Salda Gölü'nde yüzülür bilir mi?
  3. Salda Gölü'ne girmek yasak mı?
  4. Salda Gölüne giriş var mı?
  5. Salda Gölü deniz mi?
  6. Salda Gölü neden kapatıldı?
  7. Salda Gölü'ne giriş yasaklandı mı?

Salda Gölüne hangi ayda gidilir?

Bembeyaz kumsalı ile görenleri kendisine hayran bırakan Salda Gölü'ne ilk kez gelecekseniz en sakin dönem olan bahar aylarını tercih etmenizi öneririz.

Salda Gölü'nde yüzülür bilir mi?

Salda, yüzülebilir bir göl. Ancak Salda Gölü tehlikeli mi sorusunun cevabı o kadar basit değil. ... Yeşilova Halk Plajı, Doğanbaba Halk Plajı ve Orman Plajı, Salda Gölü yüzme alanları arasında yer alıyor. Doğanbaba Plajı aynı zamanda tahinli pidesiyle de ünlü Pideci Sami'nin de bulunduğu nokta.

Salda Gölü'ne girmek yasak mı?

Salda Gölü'ne Araç Girişi Yasaklandı Salda Gölü'nde koruma planı kapsamında; Maldivler olarak bilinen beyaz kumsal alanına araç ile giriş yasaklandı. ... Salda Gölü'nün Beyaz Adalar kısmına araç girişinin yasaklanmasının ardından girişe otopark yapıldı.

Salda Gölüne giriş var mı?

Salda Gölü Hakkında Bilgiler Bir krater gölü olan Salda'nın en derin yeri 185 metre ve Türkiye'nin en derin gölü ünvanına sahip. ... Salda Gölü Tabiat Parkı'nın bulunduğu plaj kısmına giriş yapıyoruz. Buranın girişi ücretli. Diğer kıyı şeritlerinde ücretsiz kısımlar da var.

Salda Gölü deniz mi?

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür.

Salda Gölü neden kapatıldı?

Geçen yıl yaz aylarında aşırı ziyaretçi gelmesi nedeniyle çamur çukurları açılan ve doğal görünümü tahribata uğrayan Beyaz Adalar bölümünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 'de ahşap bariyer ve halatlarla göle ve plaja giriş kapatıldı.

Salda Gölü'ne giriş yasaklandı mı?

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde koruma planı kapsamında 'Maldivler' olarak bilinen beyaz kumsala araç girişi yasaklandı. Vatandaşlar otopark bölümünden kumsala 'Gara Tren' adı verilen elektrikli araçlarla taşınıyor.