Inşaat sektörünün yol açtığı çevre sorunları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Inşaat sektörünün yol açtığı çevre sorunları nelerdir?
  2. Türkiye'de çevre sorunları nelerdir?
  3. 1 motorlu taşıtlar sektörünün yol açtığı çevre sorunları nelerdir?
  4. Fabrika bacalarından çıkan dumanlar nasıl önlenir?

Inşaat sektörünün yol açtığı çevre sorunları nelerdir?

Yapı/İnşaat Sektörünün Yol Açtığı Çevre Sorunları
  • Kullanılan kum, çimento, kireç, boya ve moloz tozları havaya toz zerrecikleri olarak karışmaktadır. Bu tozlar havanın kirlenmesinde etkilidirler. Ayrıca tozlar insanlarda solunum yolu hastalıklarına yol açmaktadır.
  • İnşaat halindeki yapılar çevre görüntüsünü bozmaktadır.

Türkiye'de çevre sorunları nelerdir?

Bu rapora göre Türkiye'de su kirliliği 32 ilde, hava kirliliği 27 ilde, atıklar 19 ilde, gürültü kirliliği 2 ilde, erozyon 1 ilde öncelikli çevre problemidir. Geçmiş yıllar ile karşılaştırıldığında atıklar ve hava kirliliğinin öncelikli olduğu il sayısı azalmıştır.

1 motorlu taşıtlar sektörünün yol açtığı çevre sorunları nelerdir?

Motorlu taşıt üretiminde kullanılan kömür, petrol gibi fosil yakıtlar ve bu yakıtların atıkları çok yönlü çevre kirliliğine neden olurlar. Metal parçalarını biçimlendiren ünitelerde, ses kirliliği söz konusu olabilmektedir. Metal parçalarından çıkan toz zerrecikleri havaya karışarak, hava kirliliğine neden olabilir.

Fabrika bacalarından çıkan dumanlar nasıl önlenir?

Fabrika bacalarında çıkan dumanları bir nebze olsun hafifletmek adına bu bacalarda filtre kullanılması çok önemlidir. Bunun yanında fabrikaların doğal gaz kullanmaya özen göstermesi de gerekir. Hava kirliliğinin önlenmesi için önemli olan konulardan biri de yeşil alanların ve ormanların çoğaltılmasıdır.