Yumurta sarısı maskesi nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Yumurta sarısı maskesi nasıl oluyor?
  2. Yüze yumurta sürülür mü?
  3. Yumurta maskesi nasıl uygulanır?
  4. Yumurta sarısı saklanır mı?
  5. Siyah noktalar için yumurta akı nasıl kullanılır?

Yumurta sarısı maskesi nasıl oluyor?

Öncelikle yumurta sarısını ve sütü ufak bir kap içinde iyice çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde edince, yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla makyajdan arınmış cildinize uygulayın. Yüzünüzdeki yumurta sarısı ve süt maskesinin 15 dakika kadar beklemesi gerekiyor. Geçen 15 dakika sonrasında maske cildinizde kuruyabilir.

Yüze yumurta sürülür mü?

İnsanlar, çeşitli cilt tipleri için yüz maskelerinde bileşen olarak yumurtayı kullanabilirler. Yumurta akı yüz maskelerinde yaygın olarak kullanılan cilt sıkılaştırma ve ciltten fazla yağı emme özelliğine sahiptir. Cildin korumak için bariyer görevi gören yumurta maskelerini cildinizde büyük etkilere sahiptir.

Yumurta maskesi nasıl uygulanır?

Yumurta akı, limon ve balı bir kasenin içinde iyice çırpın. Göz çevreniz hariç yüzünüze sürün. Ayrıca dekolte bölgenize de sürebilirsiniz. Maskenizi 15 dakika bekletin ve cildinizi bol su ile durulayın.

Yumurta sarısı saklanır mı?

Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın.

Siyah noktalar için yumurta akı nasıl kullanılır?

Bir kabın içerisinde yumurta beyazını çırparak temiz bir fırça ile yumurta beyazını göz çevrenize değdirmemek şartıyla siyah noktalarınıza sürün. Üzerine bir parça havlu kağıdı kesin ve yerleştirin. Kuruyunca bir kat daha yumurta beyazını siyah noktalara sürerek bekleyin. Maskeniz iyice kuruyunca yavaşça kaldırın.