E-Devlet Nedir Nerelerde Kullanılır?

İçindekiler:

  1. E-Devlet Nedir Nerelerde Kullanılır?
  2. E-devlet şifresi ile nerelere girilir?
  3. E-devlet ile ne öğrenebilirim?
  4. E devlet şifresi paylaşılır mı?
  5. E-devletin temel boyutları nedir?
  6. E-devlet nedir ve faydaları nelerdir?

E-Devlet Nedir Nerelerde Kullanılır?

E-devlet Kapısı; elektronik ortamdan sunulan kamu hizmetlerine tek bir adres (www.turkiye.gov.tr) üzerinden erişim imkanı sunmaktadır. Bizzat kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan kamu hizmetleri ile ilgili doğru ve güncel bilgilere ulaşma imkanı sağlamaktadır.

E-devlet şifresi ile nerelere girilir?

E-devlet (elektronik devlet) şifresiyle yapabilecekleriniz şunlardır: Şifreyle "www.turkiye.gov.tr" adresine girildiğinde, vatandaşların, haklarında açılan bir dava var mı yok mu, varsa davanın taraflarını ve son durumunu internet üzerinden öğrenmeleri mümkün.

E-devlet ile ne öğrenebilirim?

Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Trafik. Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama.
  • Hudut Kapıları İşlemleri. Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama. Yurda Giriş/Çıkış Belge Doğrulama.

E devlet şifresi paylaşılır mı?

e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.

E-devletin temel boyutları nedir?

E-Devlet (Elektronik devlet), kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. ... Kavramın siyasi boyutu ise bilgi ve iletişim teknolojilerinin kamu yönetiminde katılımı ve şeffaflığı, yönetimin denetimini ve hesap verirliğini artıracak yönde kullanılmasını ifade eder.

E-devlet nedir ve faydaları nelerdir?

E-Devletin Amaç ve Yararları E-devlet verimlilik artışı yanında daha etkili ve etkin hizmet sunumu sağlar. E-demokrasinin yerleşmesine katkı yapar. E-devlette işbirliği ve etkileşim maliyetleri en düşük düzeyde olacaktır. Bilgiye ulaşım daha kolay olacaktır.