Atatürk'ün vasiyeti açıldı mı?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün vasiyeti açıldı mı?
  2. Atatürkün gizli vasiyetinde ne yazıyor?
  3. Atatürk'ün gizli vasiyeti nerede?
  4. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak nerede söyledi?
  5. Atatürk'ün mirası nelerdir?

Atatürk'ün vasiyeti açıldı mı?

VASİYETNAMENİN AÇILIŞI 'Atatürk'ün vasiyetnamesi, Ankara Üçüncü Sulh Hukuk Hakimliğinde, Pazartesi günü açıldı.

Atatürkün gizli vasiyetinde ne yazıyor?

Malik olduğum bütün nukut ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne atideki şartlara, terk ve vasiyet ediyorum: ... Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır.

Atatürk'ün gizli vasiyeti nerede?

Atatürk'ün vasiyetnamesinin açılışı ve Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın vasiyetnamenin açılışında yaşadıkları... Mustafa Kemal Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda, kendi el yazısıyla düzenlediği vasiyeti Nurer Uğurlu tarafından hazırlanarak Örgün Yayınları'ndan çıktı.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak nerede söyledi?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü işte bu balonun ardından, basın mensuplarına verdiği mülakatta, İzmir'de söylemiştir.

Atatürk'ün mirası nelerdir?

İŞTE O MİRAS LİSTESİ Bazıları şöyle: ORMAN ÇİFTLİĞİ: Ankara'da, Orman, Yağmurbaba, Balgat, Macun, Güvercinlik, Tahar, Etimesgut, Çakırlar çiftliklerinden vücut bulmuş Orman Çiftliği. Yalovada, Millet ve Baltacı Çiftlikleri. Silifkede, Tekir ve Şövalye Çiftlikleri.