Kısa dönemler kaç ay askerlik yapıyor?

İçindekiler:

  1. Kısa dönemler kaç ay askerlik yapıyor?
  2. Askerlik süresi ne kadar oldu?
  3. Öğretmenler ne kadar askerlik yapıyor?
  4. Öğretmen askerlik yapar mı?
  5. Öğretmen asker ne demek?

Kısa dönemler kaç ay askerlik yapıyor?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin o anki subay astsubay ihtiyacına ve kişinin kendi isteğine göre kişi uzun dönem yedek subay veya yedek astsubay olarak 12 ay (aylıklı) ya da 6 ay Kısa Dönem Er/Erbaş olarak zorunlu askerlik görevlerini tamamlarlar.

Askerlik süresi ne kadar oldu?

25 Haziran 2019 tarihinde Askeralma Kanunu üzerinde gerçekleştirilen değişiklikler ile eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirilmişti. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanıyor.

Öğretmenler ne kadar askerlik yapıyor?

Yeni sistemde doktor ve öğretmenler için de bazı değişikliklere gidildi. yeni askerlik sistemi ile hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Öğretmen askerlik yapar mı?

b. Millî Eğitim Bakanlığınca öğretmenlik mesleğini fiilen icra edenler arasından yedek subay öğretmen statüsünde silahaltına alınması teklif edilenler, yedek subay öğretmen aday adayı statüsünde sınıflandırmaya tabi tutularak temel askerlik eğitimine sevk edilir.

Öğretmen asker ne demek?

Devlet okullarında öğretmen olanlar, askerlik görevlerini yapmak yerine bu tarz bir görev almaktadır. Yani 1 yıllığına görev yerleri değişmekte, 1 sene sonunda hem askerliklerini yapmış hem de maaş almış durumda olmaktadırlar. ... Asker öğretmen olmak için KPSS puanı gerekmez ancak referans gereklidir.