KPSS A Grubu neleri kapsıyor?

İçindekiler:

  1. KPSS A Grubu neleri kapsıyor?
  2. KPSS A hangi bölümler girebilir?
  3. Üniversite öğrencileri kpss'ye girebilir mi?
  4. KPSS A grubu mühendisler girebilir mi?
  5. Lisans Alan bilgisi sınavına kimler girer?

KPSS A Grubu neleri kapsıyor?

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel ...

KPSS A hangi bölümler girebilir?

KPSS - A kadrolarına genel olarak Siyasal Bilimler Fakültesi, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesi gibi 4 yıllık fakülte mezunları ile sınavın geçerlilik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olanlar (3. ve 4. sınıf öğrencileri) başvurabilmektedir.

Üniversite öğrencileri kpss'ye girebilir mi?

Lisans mezunları Önlisans Kpss sınavına girebilir mi? Lisans mezunları aynı ortaöğretim sınavında olduğu gibi 4 yıllık üniversite bitirdikleri için bu sınava giremezler.

KPSS A grubu mühendisler girebilir mi?

3. A Kadro Nedir ve Kimler Girebilir? * KPSS A sınavı her yıl yapılır. * Sınava; Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mezunları veya üçüncü sınıf öğrencileri katılabilir.

Lisans Alan bilgisi sınavına kimler girer?

KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.