11 dalda Titanik filminin yönetmeni kimdir?

İçindekiler:

  1. 11 dalda Titanik filminin yönetmeni kimdir?
  2. Titanic hangi dallarda Oscar aldı?
  3. Aşağıdakilerden hangi film 11 dalda Oscar alma başarısı göstermemiştir?
  4. Titanic ne tür bir filmdir?
  5. Hangisi aday gosterildigi tüm dallarda Oscar kazanan 3 film?

11 dalda Titanik filminin yönetmeni kimdir?

James Cameron'un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi 'Titanic' tam 14 dalda Oscar adayı olarak 'En İyi Film' dahil 11 ödülü kazanmıştı.

Titanic hangi dallarda Oscar aldı?

Filmin bunların yanı sıra En İyi Sinematografi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Görsel Efekt, En İyi Ses Miksajı (Gary Rydstrom, Tom Johnson, Gary Summers, Mark Ulano), En İyi Ses Kurgusu, En İyi Film Müziği, En İyi Film Kurgusu, En İyi Özgün Şarkı ve En İyi Sanat Yönetmeni dallarında da Akademi Ödülü kazandı.

Aşağıdakilerden hangi film 11 dalda Oscar alma başarısı göstermemiştir?

11 dalda oscar alan ancak oyunculuk dallarında oscar alamayan film hangisi? sorusu sosyal medyada googleda en çok aranan konu oldu. O sorunun yanıtı ise 1998 yılında 11 dalda Oscar ödülü kazanan Titanic filmiydi.

Titanic ne tür bir filmdir?

Romantik FelaketEpikDramTarihi drama Titanik/Türler

Hangisi aday gosterildigi tüm dallarda Oscar kazanan 3 film?

Bu filmler; It Happened One Night (1934), One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) ve The Silence of the Lambs (1991). Üç film 11 oscar heykelciği birden almayı başardı. Bunlar; Ben-Hur (1959), Titanic (1997) ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) aday gösterildiği tüm dallarda ödül almayı başardı.