HDD nedir ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. HDD nedir ne ise yarar?
  2. SSD lerin hard disklere göre avantajları nelerdir?
  3. SSD kullanmak bilgisayarınıza nasıl bir fayda sağlar?
  4. SSD olmadan PC çalışır mı?

HDD nedir ne ise yarar?

Harddisk, bir bilgisayar içerisindeki ana ve çoğunlukla en büyük veri depolama donanımıdır. İşletim sisteminden yazılıma dek birçok dosya, "sabit disk" olarak da anılan harddisk sürücüsünde saklanır.

SSD lerin hard disklere göre avantajları nelerdir?

SSD'ler sessiz çalışır ve daha az güç tüketir. Daha az güç tüketmesi nedeniyle ısı sorunu da yaşanmamaktadır. SSD'ler mekanik har disklere göre sarsıntılara karşı daha güvenlidir. Sarsıntı sırasında, içerisinde mekanik aksan bulunmadığı için bozulma olasılığı oldukça düşüktür.

SSD kullanmak bilgisayarınıza nasıl bir fayda sağlar?

SSD'lerde motor ve okuyucu kafalar gibi mekanik aksam bulunmadığı için sessiz çalışır ve daha az güç tüketir. Daha az güç tükettiği için ısı sorunu da oluşturmamaktadır. SSD'lerin avantajları hız, sessizlik ve düşük güç tüketimi ile sınırlı değil. SSD'ler mekanik hard disklere göre sarsıntılara karşı daha güvenilirler.

SSD olmadan PC çalışır mı?

Bir bilgisayar çalışırken HDD ya da SSD fark etmez, depolama birimlerinden çok daha hızlı yanıt alıp verme gücüne sahip olduğu için verilerin bir kısmı depolama biriminden RAM'lere taşınır. ... Birçok veri yazılı silinir, yani veriler uzun süre saklanmaz.