OBP kimler için geçerli?

İçindekiler:

  1. OBP kimler için geçerli?
  2. OBP puanı hangi sınıfları kapsar?
  3. Diploma notu kaç puan getirir YKS?
  4. OBP kaç olursa iyi?
  5. OBP çok etkiler mi?

OBP kimler için geçerli?

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

OBP puanı hangi sınıfları kapsar?

Üniversiteye yerleştirme puanını oluşturan iki bileşenden biri OBP, yani Orta Öğretim Başarı Puanıdır. Öğrencinin lisede aldığı tüm notların yıl yıl ortalamaları hesaplanır. Sonra 9, 10, 11 ve 12. Sınıf ortalamalarının da ortalaması alınır. Bu, diploma notu dediğimiz notu oluşturur.

Diploma notu kaç puan getirir YKS?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

OBP kaç olursa iyi?

Hesaplama yapılırken öğrencilerin OBP'den alacakları en fazla puan 60 en az ise 30 olmaktadır. Meslek okulu öğrencileri için OBP puanı 0.06 katsayı ile çarpılmaktadır. Ön lisans isteyen öğrencilerin OBP ek puanlarından faydalanabilmeleri için girmiş oldukları sınavlardan en az 150 puan almaları gerekmektedir.

OBP çok etkiler mi?

Tabiki TYT veya YKS puanınızın hesaplanmasında Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) daha fazla etkiliyor. ... Örneğin geçtiğimiz yıl OBP'si 68 olan bir öğrenci EA puan türünde 150 bindeyken OBP'li hesaplanmasında 165 bine çıkıyor. Yani diploma notu 68 olan öğrenci puan hesaplanmasında dezavantajlı durumda oluyor.