Ekstansif hayvancılık ne demek?

İçindekiler:

  1. Ekstansif hayvancılık ne demek?
  2. Entansif süt işletmesi ne demek?
  3. Besi hayvanına günlük ne kadar yem verilir?
  4. Danalara hangi yem verilir?
  5. Öküzler ne ile beslenir?
  6. Besi yemi ne zaman verilir?
  7. Besi yemi ne işe yarar?

Ekstansif hayvancılık ne demek?

Ekstansif tarım, modern tarım yöntemlerinin kullanılmadan ilkel yöntemler ile gerçekleştirilen bir tarım metodudur. Bu tarım türünde geleneksel yöntemler kullanılmaktadır. Ekstansif tarımda; ilaçlama, gübreleme, kaliteli tohum ve sulama gibi uygulamalar yeterli seviyede olmadığı için verim oldukça düşüktür.

Entansif süt işletmesi ne demek?

Entansif süt sığırcılığı işletmeleri kendi yapılarını dikkate alarak hayvanlarını belirli gruplara ayırarak çalışmak zorundadır. ... Rasyonlar grup ortalamasından hareketle hesaplandığından grubun düşük verimli hayvanları fazla, yüksek verimli hayvanlarıda yetersiz beslenmiş olurlar.

Besi hayvanına günlük ne kadar yem verilir?

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.

Danalara hangi yem verilir?

İyi kalitede otu olmayan bir meraya salınan danaların günde 1 kg. karma yem ile desteklenmesi gerekir. Merası bulunmayan işletmelerde genç damızlıklar çok iyi beslenmelidir. Kesif yem yanında, kaliteli kuru ot, kuru yonca da yedirmelidir. Kesif yem günde 0,5-2 kg. arasında verilebilir.

Öküzler ne ile beslenir?

Bunlar özel bakım ve beslemeye alınırlar. Süt ile besleme yanında, buzağılara başka yemler de yedirilir. Bunlar, kaliteli kaba yemler, kuru yonca, kuru ot ve kesif yem (konsantre yem - fabrika yemi) gibi yemlerdir.

Besi yemi ne zaman verilir?

Besiye alınan dana ve tosunların 9 aylık döneminden başlayarak besinin son dönemlerine kadar kullanılan bir yemdir. Zengin vitamin-mineral bileşimi ve dengeli protein-enerji yapısı ile hayvanların günlük canlı ağırlık artışlarını genetik kabiliyetleri oranında arttırır.

Besi yemi ne işe yarar?

Besi Bitirme Yemi, besi hayvanlarının son 3 ayında kullanılan, dengeli ve sindirimi kolay tamamlayıcı bir yem olarak üretilmiştir. Besiye alınan hayvanların yaşama payı ve verim payı ihtiyaçlarını sağlayacak protein, enerji, vitamin ve mineral dengesine sahiptir.