Ön lisans mezunu öğretmen olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Ön lisans mezunu öğretmen olabilir mi?
  2. Vekil öğretmenlik hizmete sayılır mi?
  3. 2 yıllık mezun olanlar da pedagojik formasyon alabilir mi?
  4. Ücretli öğretmenlik süresi memuriyetten sayılır mi?

Ön lisans mezunu öğretmen olabilir mi?

Fen - Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.

Vekil öğretmenlik hizmete sayılır mi?

18 yaşınızı doldurmadan önce görev yaptığınızı belirttiğiniz vekil öğretmenlik süresi memurluk hizmet süresinden sayılmaz.

2 yıllık mezun olanlar da pedagojik formasyon alabilir mi?

KİMLER FORMASYON ALABİLİR, ŞARTLARI NELERDİR? Formasyon alabilmek için MEB tarafından belirlenmiş pedagojik formasyon eğitimi alabilecek bölümlerden birinde okuyor ya da okumuş olmanız birincil şart! Buna ek olarak; formasyon eğitimi alabilmeniz devam ettiğiniz bölümde için en az 2 yarıyılı bitirmiş olmanız gerekiyor.

Ücretli öğretmenlik süresi memuriyetten sayılır mi?

Yukarıda yer alan hükümler ve açıklamalar çerçevesinde; ilgililerin memuriyetten önce özel okullarda yönetici veya öğretmen olarak çalışmamış olması sebebiyle, ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğretici olarak çalıştığı sürelerinin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı ...