Kartınızın son 6 hanesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Kartınızın son 6 hanesi ne demek?
  2. SKT CVV nedir?
  3. Kart numarası neresi?
  4. CVV ye ne yazılır?

Kartınızın son 6 hanesi ne demek?

Kart üzerindeki sayı dizisinin son rakamı ise kontrol numarasıdır. Check digit olarak isimlendirilen bu rakam, bazı algoritmik hesaplamalarla kredi kartı numarasının geçerli olup olmadığını kontrol etmektedir. Bu rakam Luhn Algoritması ile üretilmektedir.

SKT CVV nedir?

Genellikle beyaz alan bu bandın en sonunda yer alan 3 haneli numara CVV kodu yani banka kartı güvenlik kodudur. Kart numarası, kart sahibinin adı, kredi kartının son kullanma tarihi gibi bilgiler kredi kartının üstünde kabartmalı harflerle yer alsa da bu kod baskı halinde yazar.

Kart numarası neresi?

Kart numarası, kart ile alışveriş yapmanızı sağlayan 16 haneli numaradır. Kart numarası, kartın ön yüzünde yazılı olur. Kart üzerinde yer alan 16 hanelik sayıdaki her rakamın kendine özgü bir anlamı vardır. Kart üzerindeki ilk rakam kartın Visa mı yoksa MasterCard mı olduğunu gösterir.

CVV ye ne yazılır?

Banka kartı güvenlik kodu, kredi kartlarının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde bulunmaktadır. Bu bantta yazan rakamların son 3 hanesi CVV kodunu temsil eder. Örneğin, kredi kartının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde 00 666 777 yazıyorsa son 3 hane olan 777 kredi kartının CVV kodudur.