2 yıllık üniversite mezunu polis oluyor mu?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık üniversite mezunu polis oluyor mu?
  2. 2 yıllık bölüm bitirenler polis olabilir mi?
  3. 2020 önlisans polis alımları ne zaman?
  4. 2 yıllık üniversite mezunu ne olabilir?
  5. Üniversite öğrencileri PMYO sınavına girebilir mi?
  6. Polis eğitimi ne kadar sürer?
  7. 2 yıllık işletme mezunuyum ne iş yapabilirim?

2 yıllık üniversite mezunu polis oluyor mu?

Üniversite mezunu polis olmak için, iki yıllık ya da dört yıllık üniversite bölümlerini bitirenler; polis eğitim merkezlerine başvuru yapabilirler. Polis olmak için, birden farklı eğitim merkezleri vardır. Polis Meslek Yüksek Okulu, iki yıllık örgün bir eğitimdir.

2 yıllık bölüm bitirenler polis olabilir mi?

Resmi Gazete'de yapılan açıklamaya göre artık 2 yıllık önlisans mezunları da polis olabilecek. POMEM' lere alınacak olan 2 yıllık mezunlarının sayısı, toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak şartıyla Bakanlık tarafından belirlenecek.

2020 önlisans polis alımları ne zaman?

Adaylar, 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

2 yıllık üniversite mezunu ne olabilir?

Önlisans üniversitelerin 2 yıl süren eğitimi sonucunda mezun olmaktadır. Önlisans bölümleri olarak da örnek olarak belirttiğimiz adalet, iş sağlığı ve güvenliği, bilgisayar programcılığı, tıbbi sekreterlik, anestezi gibi bölümler verilebilir.

Üniversite öğrencileri PMYO sınavına girebilir mi?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Polis eğitimi ne kadar sürer?

MADDE 7 – (1) POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir.

2 yıllık işletme mezunuyum ne iş yapabilirim?

İşletme yönetimi önlisans programını başarıyla bitirmiş olan mezunlar kişiler, birçok kurum içerisinde pazarlama, insan kaynakları, finans, alım-satım gibi alanlarda kendilerine yer bulabilirler. Mezun bireylerin gerekli yeterlilikleri karşılamaları halinde akademisyenlik de yapabilmektedirler.